Český rozhlas oslaví svých 100 let i v Litvínově a v Mostě. Už dnes
Český rozhlas slaví sto let vysílání. Foto: archiv Jana Beneše
Litvínov

Litvínov, Most – Oblíbený moderátor talk show Klubová setkání a zábavné vědomostní soutěže PubQuiz v litvínovské Citadele Jan Beneš je v prvé řadě redaktorem zpravodajství Českého rozhlasu. Proto se právě on zhostí moderování setkání fanoušků veřejnoprávní rozhlasové stanice u příležitosti jejího stého výročí vysílání.

„Haló, haló, zde radiostanice O. K. P. Kbely u Prahy, prozatímní vysílací stanice Radiojournalu...“ Pak zahrála trubka státní hymnu. Takto poeticky začal vysílat 18. května 1923 ve 20 hodin a 15 minut z vypůjčeného skautského stanu rozhlas, který slaví sto let. Jsou s ním spojeny tisíce lidských dramat....

Nejen dramata, ale i veselé historky si budou moci vyslechnout hosté dvou dnešních setkání s pracovníky rozhlasu, které se uskuteční nejprve v Litvínově a posléze v Mostě. O poutavé vyprávění o rozhlasu se postarají kromě Honzy Beneše další pracovníci Českého rozhlasu, kteří jsou úzce spjatí s mosteckým okresem. Jsou jimi legendární hlasatelka Slávka Brádlová, moderátoři Zdeněk Lukesle, Lenka Šobová a Milan Král.

343588351 10069884316370943 1286872428929604489 n

Posluchači Českého rozhlasu se mohou redaktora zpravodajství Honzy Beneše například zeptat, jak se dělá rozhovor s tuleněm.  Foto: jip

 

„Nejprve se s fanoušky setkáme v Městské knihovně Litvínov, a to od 16 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na veselé historiky z vysílání i ze zákulisí rozhlasu a samozřejmě si budeme povídat o tom, jak se vlastně rozhlas dělá," prozrazuje Jan Beneš. Vstupné na toto setkání je zdarma.

Od 19 hodin si pak tato skupina zopakuje své vystoupení ve Studiu3 Ponte Records v Moskevské ulici. Zde je vstupné 60 korun.

český rozhlas 100 let litvínov

český rozhlas 100 let 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru