InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Milevsku je každý nový občánek vítán s velkou radostí

 Autor: MIchaela Neumannová

    Autor: MIchaela Neumannová

MILEVSKO - Pětici nových občánků Milevska přivítala v úterý 30. května na radnici zastupitelka města Marie Jarošová. Popřála rodičům krásné chvíle s rodinou a promluvila o tom, aby byli svým potomkům vzorem i autoritou. Jejich trpělivá výchova rozhodne o tom, jaký z nich vyroste člověk. Od města Milevska a Jihočeského kraje děti dostaly rodný list Jihočecha a na účet částku sedm tisíc korun. Také první dárek od městské knihovny. Slavnostní uvítání doprovázely básničkami děti z Mateřské školy Sluníčko. Každý nový občánek je v Milevsku vítán s velkou radostí, protože jinak městu obyvatelé ubývají.

 

Matrikářky Jitka Hrochová a Anna Randová zkušeně provázely ceremoniálem a představily Kláru Farovou, Elišku Andělová, Ondřeje Richtera, Amálii Kozákovou a Filipa Lebedu.

Prarodiče Brčákovi doprovodili Filipa Lebedu, který je jejich čtvrtým vnoučetem. Netajili se tím, že brzy očekávají v rozvětvené rodině narození ještě jednoho. Rádi se o ně starají, pomáhají rodičům Nikol Kozákové a Petru Lebedovi. S bráškou přišla i prvorozená Michalka.

Nejpočetnější zastoupení měla rodina Farových. Kromě rodičů svou roční sestřičku doprovodila šestiletá Amálka a čtyřletý Vojta. Tatínek prozradil, že zatím bydlí v bytě v Milevsku, ale plánují stěhování do domku se zahradou, aby měly děti prostor. Aby ne, Vojta už zvládl koketovat s házenou a zkusí jako správný kluk fotbal. Amálka už nějaký čas tančí ve skupině NRG crew. Milevské sportovní kluby tak mají o nové posily postaráno.

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Milevsko 

    Reagovat

     

    To snad ani není možné že starosta Radosta může vyslovit na besedě s občany, že je jedno jestli v Milevsku žije 8 tisíc nebo 3 tisíce obyvatel. Neskutečné myšlení starosty se 100 tisícovým měsíčním platem. To může říkat snad jedině po volbách, před nimi by tohle, jak on jako představitel města myslí a pracuje, nemohl vyslovit. A tak je to pak v Milevsku se vším, vše se vším souvisí. Už ani jak nedokázal zabojovat o udržení pohotovosti v Milevsku. Vždyť ta nebyla jen pro občany města, ale hlavně také pro okolní obce. Jiná města např. Soběslav, Týn nad Vltavou, se dokázala o udržení pohotovosti postarat a funguje dál. Měl by pan starosta vyjít do ulic města, k zaměstnavatelům, prodejcům, podnikatelům, obyvatelům, aby mu vysvětlili jak není jedno kolik zde žije obyvatel. Však oni ho po tomto výroku co řekl, taky "dobře" ohodnotili, do mínusu.

    Vloženo 2.6.2023 12:36:36

    • Milevák 

      Reagovat

       

      Milevsko. Lépe bych to nenapsal.
      Pan starosta je rád, že hrnce už sám prodávat nemusí, tak proč by chodil mezi prodejce.
      Co by jim asi řekl....prodáváte? jak se máte.... :-)

      Vloženo 3.6.2023 12:01:43

  • Sepekář 

    Reagovat

     

    A v Sepekově mají na stránkách, že ................... V obřadní síni Úřadu městyse Sepekov bylo v sobotu 20. května přivítáno pět novích občáncků.
    Asi by se někdo měl vrátit zpátky na základní školu, to je výkvět gramatiky.

    Vloženo 2.6.2023 07:32:19

  • Johny 

    Reagovat

     

    Jéé svědek Lebeda ❤️

    Vloženo 1.6.2023 13:17:31

  • Petr 

    Reagovat

     

    To je nějaká mýlka, starostka přece na setkání tvrdil, že je to úplně jedno - jestli má Milevsko deset, osm nebo 7 tisíc obyvatel. Že se tady žije pořád hezky.

    Vloženo 31.5.2023 19:12:34

    • Znalec 

      Reagovat

       

      Ano máte pravdu, starosta jen říká a ani neví co. Nic pro lidi nedělá, jen mluví. Ve zpravodaji napadá občany co přechází U Madety a bude je nutit chodit pod most u Bažantnice a po novém chodníku se dřevěným zábradlím. Kdyby byl co k čemu, prosadí na silnici č.19 padesátku a můžou být přechody ke klášteru klidně dva. Jenže to by musel být starosta pro lidi a né pro svoje ovečky.

      Vloženo 1.6.2023 11:53:27

      • jiří 

        Reagovat

         

        Kdyby jste byl vy k něčemu, tak to můžete přednédt na zastupitelstvu, nebo vznést požadavek na dopravní komisi, ať milevskou, okresní či krajskou. Tak bude mít starosta k jednání více argumentů. Pro Vás je ale jednoduší sedět a kritizovat a čekat až to někdo vyřeší. To umí každý, i ten méně orientovaný ve vzdělání.

        Vloženo 1.6.2023 18:26:42

        • Neznalec 

          Reagovat

           

          V Milevsku Dopravní komisi nemají.Mají pouze Investiční a dopravní s odborníky na investice.

          Vloženo 1.6.2023 22:55:46

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace