InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volejbal: Žáci Jihočeského kraje triumfovali na mistrovství republiky krajů

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Mládežnický volejbal na jihu Čech zažívá vskutku unikátní sezonu. Tentokrát se podařil úspěch pod hlavičkou Jihočeského kraje, který obsadil na mistrovství České republiky krajů první místo! Kategorie žáků tak dokázala to, co se zřejmě ještě nikomu nepovedlo – v jedné sezoně vyhrát Český pohár, mistrovství České republiky i mistrovství České republiky krajů. Nejnovějším úspěchem jihočeského mládežnického volejbalu je triumf na mistrovství České republiku v kategorii hráčů do 16 let. Výběr Jihočeského kraje byl složen z žákovských volejbalistů Jihostroje a jednoho hráče Prachatic. „Je to zase něco jiného. Kraje skládají družstva z nejlepších klubů a hráčů v daném kraji. Proto je tohle vítězství obrovsky cenné,“ uvědomuje si trenér Tomáš Skolka.

Vítězství mladíci ukořistili poslední květnový víkend v Hradci Králové. Přitom nepatřili mezi největší adepty na prvenství. Mezi favority si řadili Moravskoslezský a Středočeský kraj a také výběr Prahy. Obrovskou vůlí ale titul získali na svou stranu. Zástupci Jihostroje získali na turnaji také dvě individuální ocenění – nejlepším blokařem se stal Jan Kotýnek a nejlepším smečařem byl Tomáš Skolka mladší.

Sestava: Martin Gláser, Hugo Tůma, Marek Suchý, Dan Pavlíček, Florián Sina, Tomáš Skolka, Jan Kotýnek, Jiří Král, Martin Našinec, Filip Šauman, Matěj Srbený, Lukáš Přerost. Trenéři Tomáš Skolka, Nikola Schwachová, vedoucí Pavel Koranda. Tréninky dále vedli Martin Kosař, Sabina Ungrová a Tomáš Fábera (videotechnik).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace