Cesta za svobodou s duchovním mistrem

Min Tanaka_uvodni
Hledáte vnitřní svobodu cestou těla? Pomůže vám světoznámý japonský tanečník a duchovní mistr Min Tanaka. Na vaší cestě za svobodou bude tím pravým průvodcem.

Cestou těla ke svobodě ducha – i tak by mohl znít knižní podtitul. Jedinečným průvodcem na této cestě je světoznámý japonský tanečník, rebel a duchovní mistr Min Tanaka. Autor ho přibližuje z neznámého úhlu: jako pořadatele proslulých mnohatýdenních tréninků, jichž se v japonských lesích účastnili žáci ze všech koutů světa. Tanakovo učení je avantgardní a zároveň nesmlouvavé, ale především hluboce duchovní. Ondřej Landa, český umělec a etnograf, je úzce propojil s příběhem osobním. Setkání s mistrem totiž zásadně ovlivnilo nejen jeho soukromý život a uměleckou tvorbu, ale i výzkum a praktické studium světových náboženství a přírodních kultur, jež se s mistrovým učením až překvapivě prolínají. „Min Tanaka,“ říká, „mě nakonec vzal ještě o krůček dál a nabídl mi i zkušenost a poznání té dimenze bytí, která přesahuje běžnou fyzickou existenci a omezený prostor lidského já. Toto poznání ukazuje cestu k opravdové vnitřní svobodě.“

 

Min Tanaka a japonská cesta těla

Autor: Ondřej Landa

Počet stran: 282
Vazba: vázaná
Formát: 150×195 mm
ISBN: 978-80-7530-412-4
Doporučená cena: 300 Kč

Knihu Min Tanaka a japonská cesta těla vydalo nakladatelství Malvern.

 

Úryvek z pracovní verze knihy

Už jako malý kluk jsem býval dost úzkostlivý a od puberty jsem trpěl často i silnými depresemi. Antidepresivní prášky nepomáhaly a rozhovory s psychology nebo občasné kouření marihuany byly vždy jen dočasnou úlevou. Neustále jsem uvnitř bojoval se silným pnutím tvořivosti a s emoční energií, které chtěly ven. Chtěly se osvobodit, ale byly konstantně dušeny drásavým komplexem méněcennosti a strachem se projevit. Po něčem jsem intenzivně toužil a něco usilovně hledal. Cítil jsem, že mi něco chybí, ale ať jsem se vrtnul kamkoli, neustále mi to někde unikalo. Kdykoli jsem pak ve svém hledání obrátil pozornost k okolnímu světu a společnosti, nacházel jsem tam jen přesný opak toho, co jsem potřeboval. Mé hledání tedy většinou končilo frustrací.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Ondřej Landa je původem z České Lípy a ze Šluknova v severních Čechách. Vyrůstal v prostředí malých rodinných statků a jakožto syn vášnivé pedagožky a cestovatelky prožil značnou část dětství na skupinových túrách v přírodě a na poznávacích expedicích po evropských zemích. Vedle cestování, přírody a sebevzdělávání se vždy intenzivně věnoval zejména hudbě, psaní a divadlu. Více informací najdete na autorově webových stránkách.


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří západní spirituální tradice, mystika, religionistika, alchymie, hermetismus, literární věda, kulturní antropologie, knihy mezioborové, umělecká beletrie a poezie, přírodní vědy, knihy pro děti a rodiče a dílo filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMin Tanaka a japonská cesta těla

Landa, Ondřej

Malvern, 2023

Napsat komentář