Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kyjev čelil dalšímu útoku, oběti jsou hlášeny odjinud

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině
Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině
Foto: State Emergency Service of Ukraine

Ruské útoky na Kyjev nepolevují ani v červnu. Mezi dvěma zraněnými při nočním útoku na ukrajinskou metropoli je dítě. Oběti hlásí po ostřelování z ukrajinské Záporožské a ruské Bělgorodské oblasti.

Šéf kyjevské vojenské správy Ruslan Kravčenko na facebooku uvedl, že Rusové v noci zaútočili s pomocí raket a dronů. Nedošlo sice k žádnému přímému zásahu, ale padající trosky zranily dva lidi. Úřad žalobce na telegramu uvedl, že jde o jedenáctileté dítě a osmašedesátiletého muže.

Ruské dělostřelectvo ostřelovalo také Záporožskou oblast. Podle informací agentury Ukrinform čelilo ostřelování celkem 22 měst či vesnic, přičemž zemřel osmašedesátiletý muž a další dva lidé ve věku 35 a 60 let utrpěli zranění.

Ostřelování hlásí i Rusko. Gubernátor příhraniční Bělgorodské oblasti podle serveru Meduza uvedl, že v jedné vesnici zemřely dvě ženy jedoucí v autě, které zasáhly fragmenty dělostřeleckého granátu. Dva muži z jiného vozu byli hospitalizováni v kritickém stavu.

Témata:  válka na Ukrajině Rusko Ukrajina

Aktuálně se děje

6. června 2024 10:29

Více než jedno ze čtyř dětí na světě trpí hlady, varuje UNICEF

Více než jedno ze čtyř dětí mladších pěti let na světě žije ve "velké" potravinové chudobě, což znamená, že více než 180 milionům dětí hrozí nepříznivý vliv na jejich růst a vývoj. Oznámil to ve středu Dětský fond Spojených národů (UNICEF), informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy