Sleduj nás

Nurmagomedov, velký návrat do boje o titul a legenda Pride! To vše dnes přinese UFC Vegas 74 bez zraněného Kleina

Nurmagomedov, velký návrat do boje o titul a legenda Pride! To vše dnes přinese UFC Vegas 74 bez zraněného KleinaFOTO: UFC

Organizace UFC se po dvoutýdenní pauze vrací s dalším turnajem, který se odehraje v domovských prostorách Apex Centr v Las Vegas.

Hlavní událostí bude střet dvou vysoce postavených bojovníků muší váhy. Novozélanďan Kai Kara-France se pokusí oživit své titulové ambice výhrou nad v UFC dosud neporaženým Iráčanem Amirem Albazim.

Arabský Princ disponuje skvělou bilancí šestnácti výher a jediné porážky. Čtrnáct vítězství zvládl navíc získat před limitem, což je na muší váhu fantastická bilance. Čtyři výhry v UFC jej navíc vystřelily až na sedmou příčku v žebříčku, takže jej případná výhra nad bývalým vyzyvatelem může posunout rovnou do titulového mixu.

Třicetiletý Kara-France má za sebou v UFC deset zápasů, ve kterých prohrál pouze třikrát. Dvakrát navíc podlehl současnému vládci divize Brandonu Morenovi. Poslední neúspěch přišel téměř přesně před rokem, kdy Kai inkasoval ve třetím kole tvrdý roundkick a poroučel se k zemi.

“Je mi 30 let, mám více zkušeností a jsem taky o něco moudřejší. Prostě to zkusíme znovu. Nikdy jsem nezapomněl, že mým cílem je stát se šampionem muší váhy. Albazi se nyní veze na vítězné vlně a hodně se o něm mluví. Já ho ale zastavím a vrátím se tím do boje o titul,“ vyhlásil Kara-France v pořadu The MMA Hour.

Na turnaji se měl také představit Lájoš Klein, kterého ale vyřadilo zranění. Veterána Jima Millera tak bude muset otestovat Jesse Butler, pro kterého se bude jednat o UFC premiéru. Další zápas čeká i legendu PRIDE a UFC Andreje Arlovskiho, který se pomalu blíží k šedesáti absolvovaným zápasům v kleci. Náš tajný tip na souboj večera je bitva mezi Brazilcem Elizeu Zaleskim a Rusem Abubakarem Nurmagomedovem.


Další články