Hlavní obsah

PROGRAM FRENCH OPEN: Poslední Češka ve dvouhře Muchová bude hrát v neděli o čtvrtfinále

Tenistka Karolína Muchová zabojuje v neděli o postup do čtvrtfinále grandslamového Roland Garros na kurtu Suzanne Lenglenové. Osmifinálový duel s Ruskou Elinou Avanesjanovou se uskuteční na druhém největším dvorci po úvodním utkání Itala Lorenza Sonega a Rusa Karena Chačanova. Program v Paříži začne v 11:00.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Karolína Muchová v souboji třetího kola French Open

Článek

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře Muchová se pokusí vylepšit na pařížské antuce dosavadní maximum. Po vítězství v prvním kole nad nasazenou osmičkou Mariou Sakkariovou z Řecka porazila světová třiačtyřicítka Argentinku Nadiu Podoroskou a v pátek také Rumunku Irinu-Camelii Beguovou.

V osmifinále Roland Garros je poprvé také 132. hráčka světa Avanesjanová. Dvacetiletá Ruska se do hlavní částí dostala jako "lucky loser". V 1. kole zdolala dvanáctou hráčku světa Švýcarku Belindu Bencicovou, následně vyřadila domácí Francouzku Leolii Jeanjeanovou a Dánku Claru Tausonovou.

Vítězka zápasu vyzve Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, nebo nasazenou osmadvacítku Belgičanku Elise Mertensovou. Jejich duel otevře nedělní program na hlavním kurtu Philippa Chatriera.

Nedělní program Roland Garros (začátky 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Pavljučenkovová (Rus.) - Mertensová (28-Belg.)
Djokovič (3-Srb.) - Varillas (Peru)
Alcaraz (1-Šp.) - Musetti (17-It.)
Stephensová (USA) - Sabalenková (2-Běl.)
Kurt Suzanne Lenglenové:
Chačanov (11-Rus.) - Sonego (It.)
MUCHOVÁ (ČR) - Avanesjanová (Rus.)
Svitolinová (Ukr.) - Kasatkinová (9-Rus.)
Ofner (Rak.) - Tsitsipas (5-Řec.).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.