Domácí Tomáš Tvrdík zkompletoval u Velasu triatlonový hattrick

Za ideálního sportovního počasí v neděli odpoledne odstartoval u Velkého rybníka už 14. ročník terénního triatlonu. Organizátoři z Clubu deportivo Kutná Hora si pochvalovali účast, k závodu se registrovalo přesně 42 borců, včetně dvou štafet a 5 odvážných žen. Na startu nechyběl ani vítěz z předešlých dvou let, kutnohorský Spartakus Tomáš Tvrdík, který sice vyplaval v druhé polovině startovního pole, ale po kole už byl v nejlepší trojici závodníků. Jako raketa jela i Jana Vorlíčková, novicka závodu a nakonec nejlepší žena, která se vešla dokonce i mezi top ten celkového pořadí.

Tomáš Tvrdík finišoval během na krev za účastí oblíbených křečí pro svůj třetí titul železného muže od Velasu v čase 1:06:05, následován Pavlem Francem z Rocktechnik triatlon (mj. účastníkem MS 1/2IM ve slovenském Šamoríně v roce 2017) – 1:06:20 a Martinem Řehákem (1:08:50), skvělým bajkerem a trenérem mládeže v kolínském Express CZ – Tufo team.

Ženskou kategorii ovládla stylem start-cíl již zmiňovaná Jana Vorlíčková z Kilpi Kome Klubu za 1:17:10, druhá byla Lucie Kuklíková (1:31:30) a třetí Martina Hájková (1:35:10) z domácí stáje Clubu deportivo KH.

Michal Vavák

Zavřít menu