Rammstein se kvůli obviněním frontmana Lindemanna obrátili na advokátní kancelář

foto Členové německé rockové kapely Rammstein Till Lindemann (vpravo) a Christoph Schneider na snímku z předávání hudebních cen v Los Angeles 20. dubna 2011.

Berlín - Německá metalová kapela Rammstein se kvůli částečně anonymním obviněním frontmana Tilla Lindemanna z nevhodného chování vůči ženám obrátila na advokátní kancelář. Informovala o tom dnes agentura DPA. Cílem je objasnit situaci kolem šedesátiletého zpěváka. Jde například o tvrzení, že dotyčným fanynkám byly bez jejich vědomí podávány drogy.

Podle informací DPA se mezinárodně úspěšná skupina obrátila na právníky po zahájení aktuálního turné ve Vilniusu. Několik žen totiž v uplynulých dnech Lindemanna obvinilo z nevhodného chování. Vybrané mladé ženy údajně byly během koncertů tázány, zda by nechtěly jít na večírek po koncertě. Některé ženy přitom tvrdily, že na těchto "aftershow parties" došlo i na sexuální jednání.

Skupina Rammstein ve svém víkendovém prohlášení uvedla, že obvinění ji velmi zasáhla a bere je nanejvýš vážně. "Našim fanouškům říkáme: Je pro nás důležité, abyste se na našich show cítili dobře a bezpečně - před pódiem i za ním," uvedla šestičlenná formace. Vyzvala, aby fanoušci předem neodsuzovali ani obviňující ženy, ani obviňovaného.

Od středy má kapela Rammstein na programu hned čtyři koncerty v Mnichově. Ohlášeny už přitom byly některé změny. Nebude na nich takzvaná nultá řada a nebudou se konat žádné večírky po koncertech.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 03:00 11°C

Celá předpověď