InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na parkovišti v obchodní zóně Milevska dochází k úrazům

MILEVSKO – Desítky pádů a řadu úrazů včetně několika těžkých mají na svědomí žluté kovové zábrany na parkovišti v milevské obchodní zóně. Takzvané parkovací dorazy jsou instalovány na parkovacích místech před bezbariérovými přístupy u obchodů. Mají zamezit vjíždění aut na chodník. Ve skutečnosti však lidé přes tyto žluté výstupky v komunikaci zakopávají a padají. „Několikrát denně," potvrdili zaměstnanci v DM drogerii i v prodejně Akvazoo. Tamní pokladní mají totiž výhled přímo na parkoviště.


I v prodejně KiK o pádech a úrazech vědí, ale spíš od zákazníků a z doslechu, protože od pokladny přímý výhled na tato místa není.

Už několik zlomenin
„Jsou to dost ošklivé pády, několikrát během roku od otevření prodejny už tu byla sanitka," uvedla vedoucí DM drogerie Michaela Zvonařová. Nerada bude asi na Milevsko vzpomínat turistka z Prahy, která si přijela nakoupit loni o dovolené. „Přes žlutý pás upadla, zlomila si čelist a snad i ruku," říkají prodavačky. Stále ještě je ve stavu nemocných muž z Kovářova, který redakci zkontaktoval a na problém upozornil. „Mám naražená žebra, nemůžu dýchat," uvedl. Chce na nebezpečná místa poukázat, aby si lidé dávali pozor. „Zejména když procházejí do obchodů kolem parkujících aut, nedívají se pod nohy, ale dopředu před sebe. Nikoho by nenapadlo, že na rovném asfaltu parkoviště bude najednou něco vyčnívat," popisuje muž, jak k pádům dochází.

Účinné opatření neprošlo
Nebezpečné situace si je vědom i správce objektu s obchody Vladimír Kubíček.

„Vím o čtyřech těžkých úrazech, při kterých tu zasahovala záchranka. Paní ze Sepekova si způsobila otřes mozku a zlomeninu ruky, další žena měla rozbitý obličej. S majiteli objektu jsme se dohodli, že ke každé žluté zábraně dáme výstražný červenobílý sloupek. Připevnil jsem sloupky a v tu ránu podle prodavaček pády a úrazy nebyly. Jenže na příkaz pana Grecha z dopravní policie jsem musel sloupky odstranit a posunout je až na chodník. V komunikaci podle policie být nesmějí. Jsou tedy o kus dál na chodníku a vlastně k ničemu. Lidé od té doby znovu padají," popsal správce Vladimír Kubíček. Sloupek si nešťastníci prohlédnou zblízka až během pádu. O žlutou zábranu v parkovišti totiž zakopnou dřív, než ke sloupku dojdou.

„Instalace těchto zábran proti vjíždění na chodník byla požadavkem dopravní policie při kolaudaci obchodní zóny," potvrdil vedoucí odboru regionálního rozvoje městského úřadu Jaroslav Bolek. Na otázku, kdo je za úrazy lidí zodpovědný, vedoucí odboru řekl: „Je to dopravní opatření, takže je to odpovědnost policie." V případě soudního sporu by se pravděpodobně zkoumalo, zda je taková překážka předvídatelná a zda ji může člověk procházející mezi auty včas vidět.

„Podle mne se to musí předělat nebo tam mají být nějaké výstražné cedule. Není přece normální, aby tam denně padali lidé a docházelo k úrazům," myslí si čtenář z Kovářova. Vyjádření dopravního inženýra Stanislava Grecha se redakci nepodařilo získat, protože je delší dobu v pracovní neschopnosti.

 

Diskuse k článku - 20 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • Jana 

    Reagovat

     

    Nechápu, co tam ti lidé dělají? Já tam nakupuji a vůbec mi nepřišly zábrany jako nějaký problém. To už se lidé opravdu neumí orientovat? Mobily nám vymyly mozky.. Lidi jdete do lesa a zkuste se vyhýbat větvím na zemi, chce to trénink.

    Vloženo 13.6.2023 22:08:28

  • Luděk 

    Reagovat

     

    Jsou lidé, co zakopnout i o sirku. Zrušení překážky nepomůže, přerazí se o metr dál o obrubník, neboť nadrženě čumí do výlohy a ne na cestu.

    Vloženo 13.6.2023 07:53:52

  • Lukáš 

    Reagovat

     

    Zajímavá informace. Zábrany tohoto typu jsou instalovány, světe div se, i jinde a jsou poměrně rozšířené. Ale ještě nikdy jsem neslyšel nebo nečetl, že by takové zábrany likvidovaly lidi tak efektivně, jako v Milevsku.

    Vloženo 12.6.2023 10:24:20

  • Ivana 

    Reagovat

     

    jak tak čtu tyto komentáře, nebylo by lepší, aby byla k tomuto zablokována diskuse? Proč by měli být lidé z Milevska a okolí takto uráženi, také jsem si myslela, že se mi nemůže nic stát a ejhle, už jsem se vezla rychlou, stačí jedno škobrtnutí a je to.

    Vloženo 11.6.2023 21:24:19

  • DV 

    Reagovat

     

    Po přečtení tohoto článku,jsem byla v zóně nakupovat a když jsem šla okolo těchto zábran,spadl přes ně asi tříletý chlapeček.Takovýhle zábrany jsou na těchto místech naprosto nevhodné!Copak není jiný vhodný typ zábran na takováto místa?

    Vloženo 10.6.2023 22:30:32

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace