Architektura a design

Jak bydlí Rachel ze seriálu Přátelé? Navštivte kouzelný dům Jennifer Aniston

Od   | 

Fanoušci slavných lidí se rádi podívají, jak bydlí. Alespoň virtuálně. Dnes můžete nahlédnout do domu v Bel Air, které patří milované Rachel Greenové z Přátel. Nemovitost pořídila za víc než půl miliardy korun. Dům se vyznačuje prvky inspirovanými Japonskem s podlahovou plochou 700 metrů čtverečních. Chcete ho poznat blíž?

Krásný dům navrhl v roce 1965 architekt A. Quincy Jones. Jennifer po koupi navázala spolupráci s designérem Stephenem Shadleyem a kompletně přepracovali minimalistický dům na pohodlné a příjemné bydlení se čtyřmi ložnicemi, šesti koupelnami a vinným sklepem. Patří k němu bazén, pozemky velké 1,5 hektaru a dokonce vinice a dům pro hosty.

Úchvatný pohled na celou nemovitost z ptačí perspektivy. Zdroj: Profimedia

Dům Jennifer Aniston má krásný design. Obývací pokoj je vyladěn v kombinacích barev slonovinové kosti a černé. Pohovka vkusně doplňuje koberec a sofistikovaný černý kožený nábytek. Nechybí krb s výklenkem a úložným prostorem pro polena. Do místnosti byly hojně zahrnuty přírodní prvky a umělecká díla v tlumenějších barvách, které zdobí část prostoru a dodávají místnosti teplý a příjemný vzhled. Oku ladící je velká rostlina umístěná v masivním kovovém květináči, která dodává prostředí šmrnc a vnáší trochu živé přírody dovnitř. Zároveň je esteticky příjemná a slouží jako přírodní čistička vzduchu. V části pokoje stojí kulečníkový stůl a tmavé stěny s policemi dodávají místnosti na pocitu útulnosti a uvolněnosti. Tabule pokrytá křídovými skicami vnáší prvek zábavy a hravosti.

V obývacím pokoji je dbáno na dobré a pohodlné sezení a dostatek přirozeného světla. To z něj dělá perfektní místo pro odpočinek po dlouhém dni i místo, kde se setkávají hosté. Vypovídá to o dobrém vkusu herečky, která umí vytvářet krásné a funkční prostory. Je jasné, že se správným vyvážením prvků může být pokoj klasický, pohodlný a zároveň trendový a sofistikovaný. Je to ukázkový příklad toho, že je možné vytvořit místo, které odolává času a bude vypadat dobře v každém období.

Dům je schovaný v zeleni a chráněn pevným plotem. Zdroj: Profimedia

Kuchyně v domě je doslova pastvou pro oči se zářivými světlými dřevěnými skříňkami, krémově zbarvenými deskami a velkou lednicí z nerezové oceli a průhlednými dvířky. To je chytrá vychytávka, protože nemusíte pokaždé otevírat lednici. Na co máte chuť, si můžete rozmyslet předem. V kuchyni je také ostrůvkový pult, ideální pro přípravu jídel, nebo sloužící jako stolek pro rychlou snídani či svačinu. Jídelna se vyznačuje kombinací tmavých stěn a dřevěných podlah. Nejdůležitějším bodem místnosti je dlouhý stůl s čalouněnými židlemi v luxusním šedomodrém odstínu. Prostor nad stolem osvětluje skleněné svítidlo. Prosklené stěny od podlahy až ke stropu nabízí malebné výhledy na úhledně upravenou zahradu. Stůl je dekorovaný svíčkami a květinovým aranžmá.

 

Kde navrhnou osvětlení do jednoho pokoje, bytu nebo celého domu?

 

V klidné a tiché ložnici Jennifer Aniston hraje prim přirozené světlo a spojení s přírodou. Velká okna nabízí úchvatný výhled na svěží zeleň, která celé sídlo obklopuje a vytváří otevřený a vzdušný pocit. Místnost je ideální pro relaxaci a odpočinek, ale zároveň je vybavena toaletkou, která poskytuje funkční a stylové místo pro přípravu hvězdy na práci. Vedle ní se nachází pohodlný sedací vak z umělé kožešiny, určený opět odpočinku nebo třeba četbě knihy. U ložnice je rovnou šatna, která by jistě byla splněným snem mnoha žen a dívek. Skříň je téměř stejně velká jako ložnice, disponuje mnoha policemi ze světlého dřeva, které jsou oddělené uličkami. Dlouhý černý kosmetický stolek s elegantními zlatými detaily je koutkem, kde se může Jennifer nalíčit a doladit svůj outfit. Skříň je zároveň vybavena celoplošnými zrcadly na jedné ze stěn. Rozsáhlá a dobře organizovaná šatna je ukázkovým příkladem toho, jak je v domě herečky věnována pozornost každému detailu. K luxusnímu dojmu z prostoru přispívají šedá sametová křesla a zdobený lustr vytvářející příjemné prostředí. Tato šatna není jen praktickým prostorem, ale také místem, kde se může nechat hýčkat všemi vymoženostmi potřebnými k dokonalému vzhledu. Není divu, že Jennifer vypadá vždy tak báječně.

Velká prosklená okna vpouští do domu spoustu přirozeného světla a umožňují nemovitosti dýchat. Zdroj: Profimedia

Koupelna dozajista patří k nejunikátnějším místu v sídle Bel Air s úžasnou navazující terasovou zahradou inspirovanou Asií. Zcela bílý prostor uvnitř a venku se hladce prolíná a vytváří klidné a tiché útočiště. Texturovaná mramorovaná vana s mosazným příslušenstvím je luxusním a elegantním středobodem, který od venkovního prostoru dělí pouze skleněné dveře. Díky domu do koupelny proudí spousta denního světla a umožňuje užívat si krásu přírody, a zvýšit tak zážitek z koupání. Je to ideální prostředí pro odpočinek a trávení času.

Pozoruhodný je také exteriér domu Jennifer Aniston. Najdete tam dvorek s bazénem a venkovním posezením, jako stvořeným pro trávení času venku s přáteli a rodinou. Mimo to je odsud krásný výhled na město a rozlehlou kalifornskou zeleň.

 

Kam pro luxusní italskou pohovku?

 

V roce 2022 pořídila Jennifer dům ve středomořském stylu, asi dvě hodiny od Los Angeles, v Montecitu – plážové enklávě. Zaplatila za něj asi 14,8 milionu dolarů a měla ho koupit od slavné Oprah Winfreyové. Začátkem roku 2021 koupila Oprah tuto nemovitost za 10,5 milionu amerických dolarů od manažera hedgeového fondu v New Yorku Freda Shumana a jeho manželky Stephanie. Jde o statek v toskánském stylu, který je klasickým příkladem nemovitosti spojující v sobě tradiční a moderní designové prvky. V průběhu let prošel dům rozsáhlou rekonstrukcí. Proměnil se v prostorný a příjemný domov, který ukazuje, jak může vypadat rustikální kouzlo toskánského venkova. Skládá se z hlavní budovy, dvou malých půvabných domků a zeleně. Nechybí v něm prostorné pokoje a spousta přirozeného světla.

Slavná herečka překonavá sama sebe, pokud jde o výběr nemovitostí. Každá, kterou vlastní, disponuje jedinečným a nesrovnatelným kouzlem, odráží dokonalý vkus a velký úspěch.

Zdroje info: closerweekly.com, hellomagazine.com, blesk.cz

 

Venkovní dlažba se pokládá na terče. Víme, jak na to!

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login