Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kadlec dojel v poslední etapě Závodu míru druhý za Rootkin-Grayem, celkově vyhrál Huby

Devatenáctiletý Milan Kadlec obsadil druhé místo v poslední etapě Závodu míru jezdců do 23 let. V závěrečném spurtu v Jeseníku nestačil jen na Brita Jacka Rootkina-Graye. Celkovou výhru slaví Francouz Antoine Huby.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlec finišoval druhý v poslední etapě Závodu míru

Závod, ve kterém cyklisté soutěží v národních týmech a nikoliv v dresech svých stájí, ovládl dvaadvacetiletý Huby celkově o čtyři sekundy před Dánem Simonem Dalbym, který vyhrál bodovací soutěž i bílý dres pro nejlepšího mladíka. Nejvýše postaveným Čechem v celkové klasifikaci byl devátý Karel Camrda, který na vítěze ztratil 42 sekund.

Kadlec, který normálně reprezentuje barvy Development Team DSM, si druhým místem v etapě vyjel svůj dosavadní největší úspěch kariéry. Těsně čtvrtý skončil ve 166 kilometrů dlouhém čtvrtém dni Jakub Ťoupalík.

"Na spurt jsme byli dva, já a Kuba (Ťoupalík). A měli jsme se spolu domluvit v průběhu etapy, jak na tom budeme. Nakonec se mi jelo dobře, ale trochu zmatků bylo na posledním kruhovém objezdu. Před etapou jsme si jej projížděli venkem, nakonec jsem to projel vnitřkem, ale dopadlo to dobře," nechal se slyšet Kadlec.

Závod míru cyklistů do 23 let - závěrečná 3. etapa:

Jeseník - Jeseník (166,1 km): 1. Rootkin-Gray (Brit.) 4:01:51, 2. Kadlec (ČR), 3. Belletta (It.), 4. J. Ťoupalík, ...12. Novák (oba ČR) všichni stejný čas.

Konečné pořadí: 1. Huby (Fr.) 10:32:02, 2. Dalby (Dán.) -4, 3. De Cassan (It.) -18, ...9. Camrda -42, 23. Přidal (oba ČR) -2:40, 26. J. Ťoupalík -4:58.

Zdroj
ČT sport, zavodmiru.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články