Eden žije díky vám! Vše nejlepší slávistickému ráji

Eden v sobotu slavil své 15. narozeniny a my jsme moc rádi, že mu přišlo poblahopřát téměř šest tisíc fanoušků! Všichni si užili odpoledne a podvečer nadupaný fotbalem, zábavou i skvělým jídlem.

Program závěrečné fotbalové události této sezony začal po poledni, kdy před vstupem do Slavia Museum vyrostl dlouhý had fanoušků dychtivých spatřit útroby hráčské kabiny a sednout si na místo svých fotbalových oblíbenců. Většina návštěvníků navíc měla prohlídku zpestřenou možností vidět průzorem z mixzóny probíhající derby U15.

Soutěžní zápas sešívaných mládežníků se hrál na hřišti nového Edenu poprvé v historii a starší žáci v posledním utkání ročníku, po kterém už měli jistotu zisku mistrovské trofeje, své rivaly zpoza druhého břehu řeky vůbec nešetřili. Výhra 4:0 byla krásnou tečkou za sezonou a hráčům fandily stovky fanoušků.

Ve venkovních fanzónách se mezitím rozproudil program pro děti i jejich rodiče, všichni si mohli vyzkoušet slávistické sporty, děti se vyřádily na skákacím hradě a ti nejmenší byli nadšení z balónků ve slávistických barvách, tetování a malování na obličej. Do dětské soutěže o drobné slávistické ceny se zapojilo na 600 dětí, které sbíraly razítka na slávistických stanovištích.

Koridorem pod tribunou Františka Veselého proudily davy lidí i do dvou fanzón na druhé straně stadionu určených pro starší diváky. Vzduchem se linula vůně benzínu a spálených pneumatik a někteří fanoušci využili možnosti svézt se v autech a vychutnat si driftování na vlastní kůži.

Od 15 hodin se začala plnit Tribuna Františka Veselého v očekávání vystoupení Majka Spirita, který přišel zarapovat fanouškům přímo pod tribunu.

A potom už na edenský trávník vyběhly naděje španělského fotbalu do finálového zápasu Al Abtal Cupu. Real Madrid byl dominantním týmem a to se promítlo i do skóre, po konci prvního poločasu svítilo na výsledkové tabuli 2:0 ve prospěch bílého baletu.

Poločasová přestávka ukázala, jaké edenské ochozy skýtají možnosti zábavného programu pro fanoušky. Motorky rozburácely své motory a členové skupiny STUNT předvedli své umění při sjíždění schodů a dalších tricích.

Ve druhém poločase sice Valencie snížila, ale Real dvěma dalšími góly nenechal nikoho na pochybách, že finále Al Abtal Cupu bylo jednoznačnou záležitostí. Slavnostnímu ceremoniálu přihlížely stovky hlavně dětských diváků už z plochy hřiště, kde děti měly příležitost pořídit si selfie s některými hráči madridského celku. Kdo ví, třeba už za pět let zjistí, že mají společnou fotku s opravdovou fotbalovou hvězdou…

Na hřišti se rozproudila pohodová volná zábava, někdo na něm jen tak posedával, další si zahráli bago a někteří fanoušci zkoušeli skluzy. To vše za hudebního doprovodu skupiny Superhero Killers, kteří zahráli poslední písničky před 20. hodinou. To už pomalu končila i autogramiáda bývalých hráčů Slavie, kteří rozdali podpisy třem stovkám fanoušků a také ochotně pózovali na společných fotkách.

Motory aut v driftzóně naposledy zaburácely a tím celá oslava narozenin Edenu skončila. Děkujeme vám všem, kteří jste přišli slavit s námi, Eden žil i díky vám!

Aktuálně

MATCHDAY Slovácko. Poslední výjezd, smutná výhra

včera
Slávisti obsadí v ročníku 2023/24 stříbrnou příčku, nic na tom nezměnila ani sobotní výhra v Uherském Hradišti. Kamery MATCHDAY poslední výjezd sezony zmapovaly.

Přijďte na otevřený trénink Walking Football

včera
Slavia, MČ Praha 10 a organizace Senior Fitnes pořádají a zvou na otevřený trénink Walking Footballu neboli „fotbalu v chůzi“. Bude se konat ve středu 29. května 2024 od 9:30 do 11:30 na tréninkovém hřišti v areálu SK Slavia Praha. Přihlásit se mohou nejen sousedé z „desítky“, ale také všichni slávisté a slávistky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hráčem Slavie. Účast na akci možná od 50 let věku.

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

včera
Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články