První ročník turnaje starších žákyň vyhrály slávistky

V neděli 11. června se v tréninkovém centru v Edenu konal první ročník turnaje pro starší žákyně. Ten nově pořádá akademie SK Slavia Praha a zúčastnily se ho i čtyři zahraniční týmy. Po třech výhrách a jedné remíze získaly slávistky nejvíce bodů a zvedly nad hlavu pohár pro vítězky.

Za slunečného počasí a početné fanouškovské podpory se proti sobě postavily dívky domácí Slavie, slovenské Žiliny a Spartaku Trnava, polské Varšavy a maďarského Diósgyőri VTK. Konečnému pořadí vévodily domácí hráčky, které na bedně doplnila stříbrná Žilina a bronzová Trnava. Maďarský Diósgyőri skončil čtvrtý následovaný Legií Varšava. Nejlepší střelkyní se stala slávistka Nela Sládková. Cenu pro brankářku turnaje si odnesla Olívia Galambvári z Diósgyőri VTK. Poslední individuální ocenění pro nejlepší hráčku turnaje získala Michaela Pekárová ze Spartaku Trnava.

„V našem tréninkovém centru se uskutečnil historicky první mezinárodní a námi pořádaný dívčí fotbalový turnaj, který je navíc ojedinělý i v celé naší republice. Tento turnaj se náramně povedl. Bylo na něm vidět spousta skvělých individuálních výkonů a kvalita všech týmů byla na vysoké úrovni. Doufáme, že tímto prvním ročníkem jsme založili tradici dalšího mládežnického turnaje pořádaného akademií Slavie Praha. I v následujících ročnících chceme zvát zahraniční týmy. Každá taková zápasová konfrontace je pro naše hráčky velkým přínosem,“ hodnotil turnaj koordinátor dívčích týmů Adam Ježek.

Výsledky zápasů:

Diósgyőri VTK - MŠK Žilina 0:3
SK Slavia Praha - FC Spartak Trnava 2:0 (Benešová I., Blechová)
Legia Varšava - Diósgyőri VTK 0:0
SK Slavia Praha - MŠK Žilina 5:0 (2x Sládková, Volhejnová, Kučerová, Čížková)
FC Spartak Trnava - Legia Varšava 1:0
SK Slavia Praha - Diósgyőri VTK 2:2 (2x Bartošová)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:1
SK Slavia Praha - Legia Varšava 8:1 (3x Sládková, Bechyňová, Bartošová, Benešová V., Chvoštíková, Romito)
FC Spartak Trnava - Diósgyőri VTK 1:0
Legia Varšava - MŠK Žilina 1:5

Celková umístění:

1. SK Slavia Praha
2. MŠK Žilina
3. FC Spartak Trnava
4. Diósgyőri VTK
5. Legia Varšava

„V prvním ročníku turnaje jsme obsadily nejvyšší příčku a předvedly jsme velmi atraktivní kombinační fotbal. V týmu se představilo i několik mladších hráček, které velmi dobře zapadly a předvedly skvělé výkony. Nejlepší střelkyní turnaje se navíc stala nejmladší hráčka našeho týmu Nela Sládková, které gratulujeme. Turnaj pro nás sloužil jako generálka na příští víkend, kdy se utkáme s týmem Slovácka o titul mistryň ligy,“ řekla po turnaji trenérka Michaela Daněčková.

Aktuálně

MATCHDAY Slovácko. Smutná výhra

včera
Slávisti obsadí v ročníku 2023/24 stříbrnou příčku, nic na tom nezměnila ani sobotní výhra v Uherském Hradišti. Kamery MATCHDAY poslední výjezd sezony zmapovaly.

Přijďte na otevřený trénink Walking Football

včera
Slavia, MČ Praha 10 a organizace Senior Fitnes pořádají a zvou na otevřený trénink Walking Footballu neboli „fotbalu v chůzi“. Bude se konat ve středu 29. května 2024 od 9:30 do 11:30 na tréninkovém hřišti v areálu SK Slavia Praha. Přihlásit se mohou nejen sousedé z „desítky“, ale také všichni slávisté a slávistky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hráčem Slavie. Účast na akci možná od 50 let věku.

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

včera
Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články