V Domově na Dómském pahorku zahrála cimbálovka

0
86

Litoměřice – Do Domova na Dómském pahorku v Litoměřicích přijela zahrát Cimbálovka Veselica. Společenská místnost Domova byla rázem plná. Cimbálová muzika je totiž u zdejších klientů velice oblíbená. Bez nadsázky se dá říct, že je to nejoblíbenější hudební žánr seniorů.

„ Hudbu jsme obdrželi jako sponzorský dar od paní Miksové. Cimbálová muzika Veselica hraje již od 70. let, kdy ze začátku rodinná kapela Kotlárovců začala na severu Čech vystupovat zprvu se slovenskými čardáši a později i s moravskou lidovou hudbou, kterou měl v oblibě kapelník Miroslav Kotlár. Veselica dokáže vždy vytvořit nezapomenutelnou atmosféru plnou zábavných historek a zahrát takovým způsobem, že zvedá své posluchače ze židlí,“ uvedla Iveta Šerberová, pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku.

Cimbálovka Veselica hraje v tomto složení: Cimbál – Miroslav Kotlár st., Housle – František Lamač, Kontrabas – Tibor Beňák, Klarinet – Mirek Kotlár.

Cimbálovku Veselica nabízí tým Radka Jareše.

- Naši partneři -
Předchozí článekWieserův dům v Terezíně hostil festival „Okouzleni klavírem“  
Další článekKoťata na vodítku opět podpoří vysloužilé vodicí psy
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno