Lehečkovi úvodní zápas na trávě vyšel, na turnaji ve Stuttgartu si poradil s Američanem Gironem

Tenista Jiří Lehečka v úvodním kole turnaje ve Stuttgartu porazil 4:6, 6:3 a 6:4 Marcose Girona ze Spojených států amerických. Český hráč tak na třetí pokus na okruhu ATP poprvé uspěl na trávě.

Stuttgart (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Lehečka

Český tenista Jiří Lehečka | Zdroj: Profimedia

Jednadvacetiletý Lehečka v prvním utkání po přechodu z antuky na trávu ztratil úvodní set, ale poté už měl nad Gironem navrch. Soupeři tak oplatil porážku z druhého kola nedávného antukového French Open.

Muchová si ve světovém žebříčku vylepšila maximum, po úspěšném Roland Garros je šestnáctá

Číst článek

Dalším Lehečkovým soupeřem ve Stuttgartu bude Američan Frances Tiafoe. S dvanáctým hráčem světa a třetím nasazeným se český tenista, kterému v žebříčku patří 37. místo, utká poprvé.

Loňské vítězství na turnaji neobhájí Ital Matteo Berrettini, který vypadl hned v prvním kole. Finalista Wimbledonu z roku 2021 prohrál s krajanem Lorenzem Sonegem hladce 1:6, 2:6. Berettini, jenž ve Stuttgartu vyhrál i v roce 2019, se vrátil na kurty po zranění břišních svalů, kvůli kterému chyběl na Roland Garros.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme