Peanut Butter Jelly Cups, kdo by tuhle americkou pochoutku neznal a nemiloval! Hořká čokoláda, uvnitř jemné arašídové máslo. S Big Boy Butter a Dominikou z blogu Bezcukrárna jsme si pro
Vás připravili recept na jejich zdravější a, upřímně řečeno, ještě chutnější verzi!
Ingredience na 15 košíčků
- 80 g hořké čokolády bez cukru
- 1 lžička kokosového oleje
- 150 g Big Boy jemného arašídového krému
- 4 lžičky malinové marmelády bez cukru
- malé papírové košíčky
- mrazem sušené maliny - na dozdobení
Postup
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme asi 2/3 hořké čokolády s 1/2 lžičky kokosového oleje. Poté dáme cca 1/2 lžičky rozpuštěné čokolády do každého košíčku, tak aby byla čokoláda po celém spodku košíčku. Čokoládu necháme ztuhnout.
Jakmile je čokoláda ztuhlá, dáme na ni do každého košíčku necelou lžičku burákového másla. Košíčky dáme ztuhnout do ledničky na cca 30 minut. Poté doprostřed každého košíčku dáme trochu marmelády a tu přelijeme burákovým máslem. Košíčky dáme alespoň na 30 minut do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády s 1/2 lžičky kokosového oleje a přelijeme burákové máslo ještě jednou vrstvou čokolády a posypeme kousky mrazem sušených malin. Košíčky dáme do mrazáku, ve kterém je i skladujeme.