Foto: Pixabay

Grand Theft Auto V“ 

Tato hra od společnosti Rockstar Games je jednou z nejúspěšnějších her všech dob. Nabízí obrovský otevřený svět, ve kterém se hráči mohou ponořit do života zločinu a akce. S bohatým příběhem, vynikajícími postavami a obrovským množstvím aktivit je „Grand Theft Auto V“ neodmyslitelnou volbou pro fanoušky akčních her.

Red Dead Redemption 2“ 

Další titul od Rockstar Games, tentokrát se odehrávající v divokém západním prostředí. „Red Dead Redemption 2“ nabízí epický příběh, bohatý svět a výbornou akční hratelnost. Hráči se stanou členy gangu a prožijí dobrodružství plné loupeží, střetů a honů na divokou zvěř.

The Witcher 3: Wild Hunt

Tato fantasy hra od CD Projekt Red je považována za jednu z nejlepších her vůbec. S obrovským otevřeným světem, poutavým příběhem a bohatými postavami nabízí „The Witcher 3: Wild Hunt“ nezapomenutelné dobrodružství. Hráči se ujímají role Geralta z Rivie, lovce příšer a hledače dobrodružství.

Doom (2016)

Pokud jde o akční střílečky, nemůžeme opomenout „Doom“. Tato hra od společnosti id Software je přepychová a rychlá střílečka, která přináší nekompromisní akci a návykovou hratelnost. Hráči se ocitnou v roli Doom Slayera, bojovníka proti pekelným démonům, a musí se vydat na ničivou cestu plnou krveprolití a explozí.

Uncharted 4: A Thief’s End

Tato exkluzuzivní hra pro konzole PlayStation od studia Naughty Dog je skvělou volbou pro fanoušky akčních her s dobrodružným nádechem. Hráči se vracejí do role Nathana Drakea, legendárního loveckého dobrodruha, který se vydává na nebezpečnou misi plnou tajemství a objevů. S poutavým příběhem, fantastickou grafikou a vzrušujícími akčními sekvencemi je „Uncharted 4: A Thief’s End“ jednou z nejlepších her v sérii.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Tato hra od Hideo Kojimy je jednou z nejvíce ceněných her v žánru stealth-akčních her. Hráči se ujímají role legendárního vojáka Big Bosse, který se snaží získat pomstu a odhalit tajemství za svým zrádným partnerem. S otevřeným světem, možností volby strategie a bohatým výběrem zbraní a vybavení nabízí „Metal Gear Solid V: The Phantom Pain“ nekonečné hodiny adrenalinového a taktického hraní.

Batman: Arkham City

Pro fanoušky superhrdinských akčních her je tato hra nepřehlédnutelná. Hráči se stanou Batmanem a vstoupí do temného a korumpovaného města Gotham City, kde musí bojovat proti nebezpečným zločincům a rozluštit tajemství. S vynikající bojovou mechanikou, vylepšeným průzkumem a atmosférickým prostředím je „Batman: Arkham City“ zážitkem plným akce a napětí.

Assassin’s Creed Odyssey

Tato hra z populární série Assassin’s Creed od studia Ubisoft přenáší hráče do starověkého Řecka. Hráči se stanou mistrem vraždění a prozkoumají obrovský otevřený svět plný historických událostí a legend. S bohatým příběhem, epickými souboji a možností volby vlastního osudu je „Assassin’s Creed Odyssey“ jednou z nejlepších her v sérii.

Bayonetta

Tato akční hra od PlatinumGames je neuvěřitelně stylizovaným a adrenalinovým zážitkem. Hráči se ujímají role smyslné čarodějky Bayonetty, která bojuje proti démonům ve světě plném akce a nadpřpřirozených schopností. „Bayonetta“ nabízí rychlé a dynamické souboje, efektní kombinace útoků a překvapivé bossy, které stále drží hráče na okraji jejich sedadel.

„Horizon Zero Dawn“

Tato hra od studia Guerrilla Games přináší unikátní kombinaci akčního dobrodružství a sci-fi světa. Hráči se ocitají v postapokalyptickém světě, kde se potýkají s obřími robotickými bytostmi. S otevřeným světem, bohatým příběhem a skvělou hratelností, „Horizon Zero Dawn“ poskytuje hráčům vzrušující akční zážitek.

Devil May Cry 5

Tato hra od Capcomu je oslavou akčního žánru. Hráči se ujímají role několika různých postav, z nichž každá má své vlastní unikátní dovednosti a zbraně. „Devil May Cry 5“ nabízí rychlou a adrenalinovou akci, kde hráči mohou kombinovat útoky a stylizované pohyby, aby porazili démony a zachránili svět.

Titanfall 2

Tato sci-fi akční střílečka od Respawn Entertainment je známá svou skvělou kombinací boje pěšáků a obřích robotů nazvaných „Titány“. Hráči se ocitají v různorodých prostředích a bojují jak na zemi, tak ve vzduchu. S poutavým příběhem, rychlou a intenzivní akcí a vynikající multiplayerovou složkou nabízí „Titanfall 2“ nezapomenutelný herní zážitek.

Dark Souls III

Tato náročná akční RPG hra od společnosti FromSoftware je známá svým temným a náročným světem. Hráči se vydávají na nebezpečnou cestu plnou monster, bossů a pastí. „Dark Souls III“ nabízí bohatý příběh, výzvy v boji a vynikající atmosféru, která pohltí hráče do svého temného fantasy světa.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Tato akční hra zasazená do světa Pána prstenů od studia Monolith Productions přináší hráčům dobrodružství v Mordoru. Hráči se stanou Talionem, rangerem, který je propojen se záhadným wraithem a společně se vydávají na cestu pomsty proti Temným pánům. „Middle-earth: Shadow of Mordor“ nabízí dynamický bojový systém, možnost vylepšování dovedností a jedinečný systém „Nemesis“, který vytváří jedinečné interakce s nepřáteli a umožňuje hráčům ovlivňovat svět hry.

Nier: Automata

Tato akční RPG hra od PlatinumGames je zasazena do postapokalyptického světa, kde se lidstvo brání proti invazi robotů. Hráči ovládají androidní bojovnici 2B a prožívají emotivní příběh o lidskosti, osamělosti a existenci. S fluidním bojem, originálním soundtrackem a hlubokými filozofickými tématy je „Nier: Automata“ unikátní hrou, která oslovuje jak fanoušky akčních her, tak i milovníky příběhů s hlubším smyslem.

God of War (2018)

Tento reboot slavné série od společnosti Santa Monica Studio přináší hráčům nový pohled na ikonického bojovníka Krata. S bohatým příběhem, emocionálním vývojem postav a epickými souboji „God of War“ nabízí hráčům akční dobrodružství, které zasáhne jejich srdce. Hra se odehrává v severské mytologii a hráči se společně s Kratem vydávají na nezapomenutelnou cestu plnou nebezpečí a tajemství.

Monster Hunter: World

Tato akční RPG hra od studia Capcom je skvělou volbou pro fanoušky akce a lovci monstrů. Hráči se stávají členy loveckého oddílu a vyrážejí do rozsáhlého světa, kde se utkají s obřími a náročnými příšerami. S hlubokým systémem vybavení, spoluprací s ostatními hráči a strategickým bojem nabízí „Monster Hunter: World“ nekonečné hodiny zábavy a výzvy.

Splatoon 2

Tato akční střílečka od studia Nintendo je oživením žánru a přináší svěží a barevný zážitek. Hráči se ujímají rolí inklingů, humanoidních bytostí, které se mohou proměnit v barvu a bojovat s inkoustem. S multiplayerovými režimy, herním módy a novými zbraněmi nabízí „Splatoon 2“ nekonečné hodiny zábavy pro hráče všech věkových kategorií

Metal Gear Rising: Revengeance

Tato akční hra od Kojima Productions a PlatinumGames je odlišná od ostatních her série „Metal Gear Solid“. Hráči ovládají Raidena, kyborga s katanou, a procházejí rozsáhlými levely plnými nepřátel a bossů. S rychlým tempem, originální hudbou a velkolepými souboji nabízí „Metal Gear Rising: Revengeance“ neuvěřitelně zábavný zážitek.

„Mafia“

„Mafia“ je kultovní akční hra vyvinutá společností Illusion Softworks a vydána v roce 2002. Tato původní verze se stala legendou mezi fanoušky akčních her a zavedla hráče do světa zločinu a mafie. Hráči se ocitají v kůži Tommyho Angela, chudého taxikáře, který se zaplete do světa organizovaného zločinu a stává se členem mafie. S realistickým prostředím 30. let, věrnou rekonstrukcí města Lost Heaven a vynikajícím příběhem nabízí „Mafia“ nezapomenutelný zážitek. Hráči se budou ponořovat do zločineckého podsvětí, plnit různé mise, řídit auta z doby, která je pro hru typická, a zažívat dramatické momenty, které přispívají k atmosféře filmového gangsterského dramatu. S výbornou hratelností, detailní grafikou a uvěřitelným světem se „Mafia“ stala jednou z nejuznávanějších her své doby a dodnes si udržuje svůj kultovní status mezi fanoušky akčních her a gangsterských příběhů.

Foto: Pixabay

Výše uvedené hry představují skvělé volby pro fanoušky akčních her, kteří hledají vzrušení, adrenalin a dobrodružství. Každá z těchto her nabízí unikátní herní zážitek, bohatý příběh a vynikající herní mechaniky, které hráče udržují ponořené v akci a napětí.

Od ikonických titulů jako „Uncharted 4: A Thief’s End“ a „Batman: Arkham City“ po vynikající RPG hry jako „Assassin’s Creed Odyssey“ a „Nier: Automata“, existuje široká škála her, které uspokojí různé preference fanoušků akčního žánru. Bez ohledu na to, zda preferujete souboje, stealth, dobrodružství nebo poutavý příběh, je zde něco pro každého.

Tyto hry nejenže poskytují zábavu a vzrušení, ale také často vykazují vynikající grafiku, audiovizuální efekty a příjemné ovládání, které zvyšuje celkový herní zážitek. Během dobrodružství v těchto hrách se hráči ocitnou v napínavých situacích, plných akce, taktiky a rozhodování, které mají vliv na vývoj příběhu.

Pokud jste fanouškem akčních her a hledáte další zážitky plné adrenalinu, doporučujeme vyzkoušet tyto tituly. Nezapomeňte se ponořit do bohatého světa a připravit se na nekonečné hodiny zábavy, dobrodružství a epických soubojů. Akční žánr nabízí nekonečné možnosti pro prozkoumání a objevování, a tyto hry jsou jasným důkazem toho, jak vzrušující a nezapomenutelný herní zážitek může být.

Zdroj: GamesRadar.com (odkaz), TheGamer.com (odkaz), ign.com (odkaz)