Cyberpunk 2077 – WOW!

Phantom Liberty nebude na starší konzole

13. 6. 2023
 

Chystané rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 se na výstavě Xbox Games Showcase pochlubilo dalším trailerem, který ukazuje nejpovedenější ukázku příběhu. Podívali jsme se i na nové herní prvky, jež můžeme od rozšíření očekávat, a samozřejmě se nám naskytl pohled na postavu Idrise Elby, Solomona Reeda. Podle ukázky to také vypadá, že se máme opravdu na co těšit. Trailer je nabitý akčními pasážemi a hutnou kyberpunkovou atmosférou. Na digitálním obchodě GOG je však v rámci propagační akce k dispozici zdarma balíček digitálních obrázků s názvem Cyberpunk 2077 & Phantom Liberty Goodies Collection.

Nejsmutnější ovšem je, že Phantom Liberty zůstane exkluzivitou pro aktuální generaci, neboť CD Projekt Red loni přestal podporovat verze pro PS4 a Xbox One. Cyberpunk 2077 totiž nikdy nevyšel na konzolích řady PS5 a Xbox X/S a aktualizace pro tento hardware se dočkal až v únoru 2022, tedy více než rok po svém prvním vydání.

Každý, kdo si bude chtít vynahradit pobyt v Night City, si teď Phantom Liberty musí zahrát na hardwaru současné generace nebo na PC, případně mu bude zcela odepřen. Není nicméně nijak překvapivé, že CDPR upouští od starších konzolí, protože je zřejmé, že se soustředí na budoucnost série, nikoliv na minulost. Již nyní víme, že příští rok začne (neuvěřitelně raná) fáze vývoje pokračování s názvem Project Orion, protože vývojáři jsou se stavem hry po jejím katastrofálním uvedení na trh spokojeni.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.