Mistrovská U15 i U14 porazila Spartu, U16 slaví titul po výhře nad Vyšehradem

Kategorie U14 vyhrála derby, kterým rozhodla o titulu. Starší žáci si osladili titulové oslavy výhrou nad Spartou ve Fortuna Aréně. Pohár získali také dorostenci z U16. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Pátek 9. června

U19

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 0:7 (0:2)

Sestava: Rezek – Herák, Kopecký, Trédl (63. Fiker), Kolář (78. Zamazal), Lopatář (46. Vajgl), Dufek, Jelínek (74. Pikolon), Toula (74. Hausman), Hájek, Jinoch Josef

Góly: 13. a 73. Hájek, 43. a 49. Trédl, 58. Toula, 70. Jinoch Josef, 84. Zamazal

Hodnocení trenéra Milana Titěry: I přes sedm změn v sestavě oproti minulému utkání a několika dalším změnám na poslední chvíli jsme předvedli kompaktní výkon, podpořený dobrou hrou, krásnými kombinacemi i vstřelenými brankami. Dokázali jsme se lépe namotivovat a zakončili tak sezonu ve formě a herní pohodě.

U17

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 3:8 (1:2)

Sestava: Obdržálek – Boledovič (22. Zima), Slončík, Hanzelka, Kolísek, Zamazal (56. Podroužek), Belžík (60. Wesolowsky), Hefner, Jinoch Jan (56. Zelingr), Pikolon (56. Steklý), Lacko

Góly: 4. Slončík, 35. a 51. Pikolon, 47. a 68. Lacko, 52. Belžík, 55. Hefner, 57. Steklý

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Výsledek opět trochu klame, protože Dukla nedávno remizovala v Olomouci a s Brnem. Dokud měl soupeř síly, tak nám vzdoroval. Zejména v prvním poločase hráli sympaticky, když hrozili z brejků a po standardních situacích. Ke konci poločasu nám určitě pomohla branka Pikolona na 2:1. Ve druhém poločase jsme utkání rychle rozhodli, vstřelili šest branek a rozloučili se se sezónou v dobré herní pohodě.

Sobota 10. června

U15

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 4:0 (2:0)

Sestava: Suda – Kovář (41. Drašnar), Ferenc, Červenka, Chaluš – Kubů, Horváth (41. Pastyřík), Palaščák (59. Klepáč) – Martyniuk (57. Brázda), Potměšil (54. Hájek), Skokan (41. Magada)

Góly: 2. Martyniuk, 37. Kubů, 42. Potměšil, 53. vlastní

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Měli jsme skvělý vstup do utkání, kdy jsme ve druhé minutě proměnili samostatný nájezd. Prvních patnáct minut patřilo nám a Spartu jsme zatlačili na vlastní polovinu. Poté se obraz hry srovnal. My byli nepřesní a konstruktivní rozehrávkou jsme se přes sparťanský blok dostávali těžko. Měli jsme také problémy s přepínáním do defenzivy. V porovnání se soupeřem jsme ale měli lepší individuální kvalitu v ofenzivní fázi. Ve vápně jsme byli výrazně nebezpečnější. Utkání jsme zvládli i soubojově. Jsem rád, že umíme výkon podtrhnout i gólově a zápas výsledkově zvládnout. Když v hráčích zasejeme nadšení pro fotbal, pravidelně zaléváme dovednostmi a trénujeme, tak pak sklízíme ovoce v podobě krásných zápasů, jako byl tento. Děkujeme, že jsme mohli zápas odehrát na hlavním stadionu. Pro hráče i trenéry to byl skvělý zážitek.

U14

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 4:3 (1:1)

Sestava: Churáček – Barčot, Pancíř, Kuneš (55. Baroš) – Filip (67. Zadorozhnii), Kozhushko (77. Chadima), Mašek, Kupera (41. Ilinčić), Kratochvíl – Pěnkava (41. Svoboda), Srb (67. Kubeš)

Góly: 33., 46. a 48. Kozhushko, 73. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Přímý zápas o titul v žákovské lize měl vše, co by mít měl. Dvakrát jsme prohrávali, ale kluci se vždy dokázali do utkání vrátit a v závěru skóre otočit na naši stranu. První poločas jsme začali dobře, byli jsme aktivní a více na míči. Soupeř ovšem hned z první vážnější situace vstřelil branku a na pár dalších minut nás to trochu zabrzdilo. Ve středu hřiště jsme nebyli tak aktivní a dělalo nám potíže se výstavbou dostat na soupeřovu polovinu. Vyrovnání přišlo z pokutového kopu. Hned v úvodu druhého poločasu jsme ale inkasovali a opět prohrávali. Nebezpeční jsme byli zejména v rychlém přechodu po zisku míče. Po akcích tohoto typu jsme vstřelili všechny tři góly ve druhé půli. Co se nám tolik nedařilo byla výstavba. Čím více se blížil závěr utkání, tím byla naše snaha o rozehrávku menší a na kluky trochu dolehl tlak a důležitost zápasu. Co se týká intenzity, nasazení, emocí i herní kvality to byl skvělý zápas, jakých bychom chtěli hrát v sezoně víc.

U12

FK Baník Sokolov 1948 U13 vs. SK Slavia Praha 9:3

Sestava: Vlasák, Jeřábek – Vavrla, Blažek, Lysyi, Sklenář, Rusyn, Skopec, Kopřiva, Kočí, Rakár, Javůrek, Kléma

Góly: 3x Javůrek

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnešní utkání bylo hodně o naší naivitě. Měli jsme špatnou první polovinu zápasu, kdy jsme měli velmi nejistou rozehrávku a dávali jsme si góly v podstatě sami. Soupeř těžil také z brejků. Po půlce utkání se hra změnila. Byli jsme jistější ve výstavbě, přidali na pohybu a s utkáním jsme se snažili něco udělat.

U11

FK Baník Sokolov 1948 U12 vs. SK Slavia Praha 1:9

Sestava: Vohralik, Kubička – Bayo, Botnari, Dvořák, Ficl, Franěk, Hlaváč, Jozífek, Kroupa, Lžíčař, Paur, Plháček, Pokorný

Góly: 3x Plháček, 2x Pokorný, Paur, Dvořák, Ficl, Hlaváč

Hodnocení trenéra Aleše Derého: Byl to zápas na jednu branku. Byla jen otázka, jak si poradíme s obranným blokem soupeře. Začátek byl z naší strany pomalejší, ale jakmile kluci pochopili, že to bez pohybu a rotace nepůjde, tak se to zlepšilo. Byly k vidění hezké akce, a to jak středem, tak náběhové situace za obranu. Kluci dnes také často zakončovali z dálky. Branku jsme obdrželi po chybce v rozehrávce. Jinak si soupeř šance nevypracoval.

U10

Turnaj Sankt Pölten – den první

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Hráli jsme perfektně, s velkou chutí, bez nervozity a s vysokou kvalitou. Náš skvělý zápas proti Salzburgu jsme výsledkově nezvládli, ale obraz hry, šance, intenzita a dovednosti byly jednoznačně na naší straně. S Benfikou nám utekl začátek zápasu, ale výkon byl nakonec velmi dobrý.

U9

Turnaj Vídeň

Hodnocení trenéra Jana Duse: Perfektně organizovaný turnaj ve Vídni se nám bohužel vůbec nepovedl. Soupeřům jsme se vyrovnali v intenzitě a dovednostmi. Organizací hry, řešením situací v rychlosti, součinnostmi a řešením v koncovce jsme byli horší. Měl jsme pocit, že kluci nebyli uvolnění a něčím svázaní. Umíme hrát určitě lépe.

Neděle 11. června

U18

SK Slavia Praha vs. FC Slavoj Vyšehrad U19 4:1 (1:0)

Sestava: Kessel – Bouchner, Fiker, Hausman, Beran – Kašpírek (64. Tomas), Zelingr (64. Belžík), Wesolowsky (56. Slončík) – Vajgl, Steklý (56. Kopecký), Urban (56. Dvořák)

Góly: 41. Vajgl, 52. Steklý, 83. Bouchner, 90. Kopecký

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Zápas byl ve vlažném tempu. Naše hra, zejména v prvním poločase, byla často nepřesná. Ve druhé polovině utkání jsme si již vypracovali více gólových příležitostí a v poklidu dokráčeli k vítězství a tím pádem i druhému místu v tabulce.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Slavoj Vyšehrad U17 10:0 (4:0)

Sestava: Seidel (46. Dostalík)– Palivec, Hubička (46. Kotrba), Kočvara, Jelínek (46. Fuksa) – Filippov, Korenc, Čížek – Kumpan (54. Březina), Antić (64. Šmiga), Kolářík

Góly: 8. Čížek, 22., 81. a 82. Kolářík, 25. Antić, 45. a 64. Filippov, 58. Kočvara, 69. Šmiga, 86. Fuksa

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Poslední utkání v této sezóně pro náš tým dopadlo výborně. Získali jsme s velkým náskokem nejvíce bodů, obdrželi nejméně branek a chtěli kralovat i v kolonce branek vstřelených. Dařilo se nám díky týmovému kvalitnímu kombinačnímu výkonu. Byla to krásná tečka za dlouhou sezónou, ve které kluci získali titul a vyhráli Memoriál Vlastislava Marečka. To vše se povedlo díky pracovitosti kluků, dobrému nastavení, a především velké kvalitě, kterou ve Slavii máme.

U11 + U10 + U9

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII U11

Hodnocení trenéra Jana Duse: Zápas s Meteorem jsme sehráli v neobvyklém složení, ale početní převahu zastávali hráči kategorie U9. Se soupeřem jsme si dokázali poradit ve všech aspektech hry a tento náročný zápas jsme dotáhli i výsledkově do vítězného konce.

U10

Turnaj Sankt Pölten – den druhý

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluci hráli opět skvěle. I přes ztížené podmínky a malé branky to pro naše hráče byla skvělá zkušenost.

Aktuálně

Poslední utkání žen a mistrovské oslavy

včera
Fotbalistky Slavie čeká v sobotu 25. května od 14:00 velký den! Domácí utkání se Slováckem a mistrovské pozápasové oslavy, to vše na stadionu v Horních Měcholupech.

MATCHDAY Slovácko. Smutná výhra

včera
Slávisti obsadí v ročníku 2023/24 stříbrnou příčku, nic na tom nezměnila ani sobotní výhra v Uherském Hradišti. Kamery MATCHDAY poslední výjezd sezony zmapovaly.

Přijďte na otevřený trénink Walking Football

včera
Slavia, MČ Praha 10 a organizace Senior Fitnes pořádají a zvou na otevřený trénink Walking Footballu neboli „fotbalu v chůzi“. Bude se konat ve středu 29. května 2024 od 9:30 do 11:30 na tréninkovém hřišti v areálu SK Slavia Praha. Přihlásit se mohou nejen sousedé z „desítky“, ale také všichni slávisté a slávistky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hráčem Slavie. Účast na akci možná od 50 let věku.

Další články