Playlist nekončí! Smack, zpěvačka i touha realizáku

Jaká je budoucnost Slávistického playlistu, v rámci kterého znělo Edenem už šest unikátních skladeb? Zeptali jsme se Lukáše Valy, duchovního otce projektu.

V průběhu jarní části sezony jsme vám před zápasy ve Fortuna Areně představili šest unikátních slávistických písniček. Motivace? Dosáhnout v brzké době vyplnění kompletního předzápasového programu tak, aby domovem Slavie zněla ryze červenobílá tvorba.

„Mám obrovskou radost, že se zapojilo takové množství hudebníků, které to extrémně bavilo. Věřím, že to tím pádem bavilo i lidi, že se těšili na každou jednotlivou písničku,“ říká Lukáš "Strašák" Vala.


Pro jeho projekt se vžila dvě označení, někdo si oblíbil Playlist, další kvitují Hudebku. „Je mi to úplně jedno. Účel je mít vlastní slávistickou hudební tvorbu, můžeme jí říkat třeba jogurt (smích). Je to hudebka a obsahem plníme playlist.“

Pilotní píseň zazněla 1. dubna na domácím utkání proti Sigmě Olomouc, nesla název "Fotbalová", autorem byli Harlej. Druhá představená byla od rappera Pecy, 22. dubna proti Bohemians. Hradec Králové a poslední kolo základní části FORTUNA:LIGY. Třetí píseň projektu Slávistická hudebka představili bývalí členové Support Lesbiens v čele s frontmanem Kryštofem Michalem – Portless.

Následoval PJ Dokosh, proti Plzni si premiéru odbyl „Bože, ochraňuj Slavii“ od Dekreta. Na poslední klání sezony se Slováckem hrál song "Sešívaní", jehož autory jsou Viktor Dyk a Richard Scheufler jr.

A co bude dál?

„Začátek sezony bude náročnější, protože většina hudebníků má turné, festivaly. Musíme se přizpůsobit autorům, takže bude záležet na jejich časovém vytížení. Ale abych byl konkrétní, myslím, že na to všichni čekají, tak velkou poptávku určitě uspokojí Smack One, který na všem pracuje. Nový gólový song zpracovává Vojtaano, účast v projektu přislíbila i první dáma, konkrétně slávistka Marta Jandová. Něco punkového zpracovává Mafuna ze Tří Sester se slávistickými parťáky a zapojí se třeba, na přání části realizačního týmu, benešovská kapela Keks,“ usmívá se Vala.


Fanoušci se každopádně mají na co těšit, Vala dle svých obyčejů míří vysoko. Jinak to neumí.

„Je tam ještě pár želízek v ohni, interpreti, kteří předběžně přislíbili, anebo které se snažím přemluvit. Ale ty si nechám případně jako překvapení. Celkově by mělo být 10 – 15 nových písniček."


Od dosavadních vystoupivších zaznamenal Vala jen pozitivní odezvu. Možnost prezentovat svou tvorbu před plným Eden láká. Však šest domácích ligových utkání, od Olomouce po Slovácko, navštívilo v součtu 99 286. To je víc než zajímavé auditorium.

„Doufám, že největší radost budou všichni mít, až se na konci projektu ohlédnou a uvědomí si, že máme množství hudby z vlastní sešívané tvorby a každý si tam najde svoje. Že až přijdou na stadion, bude už před zápasem hrát jen slávistická hudba. Je to určitě něco, na co můžeme být pyšní,“ uzavírá spokojený "Strašák".

Jak a kde si můžete poslechnout dosavadní unikátní slávistické písničky jsme psali ZDE.


Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

dnes
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

dnes
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

včera
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články