Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Veletrh Rail Business days navštívilo 8 tisíc lidí

OSTRAVA - Mezinárodní železniční veletrh Rail Business days, který se uplynulé tři dny uskutečnil v Ostravě, přilákal přes osm tisíc návštěvníků. Veletrh, jehož záštitu převzalo Ministerstvo dopravy ČR, zahájil ministr dopravy Martin Kupka...

Účelem veletrhu je propojit svět české a zahraniční železnice v tuzemském prostředí, jen letos se zde prezentovalo přes 110 vystavovatelů...


Vnitřní prezentace v budově Trojhalí v Ostravě (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Veletrh odstartoval v Ostravě v areálu Trojhalí Karolina v pondělí 5. června a do 7. června přilákal 8 043 návštěvníků. Těm se představilo více než 110 vystavovatelů z České republiky i zahraničí a třináct kolejových vozidel. Veletrh i doprovodnou konferenci zahájil v pondělí ministr dopravy Martin Kupka. Kromě něj hovořili také generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a ředitelé veletrhu za společnost Via Pro motion Robert Pagan s Monikou Svobodovou. Následovalo i zahájení odborné konference, zde se moderace ujala Daniela Písařovicová.

"Tato unikátní akce je zajisté oslavou železnice. Letošní rok je rozhodně rekordní z hlediska investic na české železnici, které míří do klíčových dopravních akcí. Současně se letos i značně uvolní hlavní koridor, a to díky dokončení staveních projektů. Tento veletrh je od základů zajisté pozitivní příležitost navzájem se inspirovat a poznat, v čem je konkurence dál nebo kde jsme o několik kroků napřed. Jsem přesvědčen, že česká železnice je v několika oblastech o krok napřed v porovnání s našimi sousedy," popřál veletrhu Martin Kupka.

Informační portál Vlčoun.cz se veletrhu bude průběžně věnovat i v následujících dnech. 


Venkovní expozice nabídla na 13 železničních vozidel (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Ministr dopravy si veletrh za doprovodu generálního ředitele Českých drah Michala Krapince následně prohlédl a u řady prezentací se chopil také projevu. Společně s ním si veletrh prohlédl také náměstek Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka. "Zatraktivnění drážní dopravy pokládáme za prioritní zejména vzhledem k tomu, že drážní doprava v Moravskoslezském kraji je dopravou páteřní, ekologickou a při přetížení našich silnic a dálnic také dopravou s novou budoucností," uvedl Podstawka.

"Těší nás, že se nám opět po roce podařilo spojit železniční svět české i za hraniční železnice v tuzemském prostředí. Současně jsem velmi potěšen faktem, že na kolejích na návštěvníky čekalo hned několik premiér. Poprvé zde naživo byla k vidění jednotka RegioFox i třívozový RegioPatner pro České dráhy, novinkou byla také dvoupodlažní jednotka KISS EMU pro dopravce ZSSK," zmínil pak ředitel veletrhu Robert Pagan. Veletrh byl podpořen Moravskoslezským krajem, záštitu nad ním pak převzalo ministerstvo dopravy, průmyslu a obchodu a další instituce. Již nyní je známý termín dalšího ročníku, který se v Ostravě uskuteční od 11. do 13. června 2024.


Mezi firmami nechybal Škoda, Pesa nebo Alstom (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!