Tomáš Janotka

Tomáš Janotka | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Janotka povede olomoucké béčko ve druhé lize, Chromý se věnuje mládeži

  • 1
Rezervu Sigmy Olomouc v druhé fotbalové lize povede Tomáš Janotka. Na lavičce nahradí Augustina Chromého, pod jehož vedením obsadil tým osmé místo. Chromý se bude naplno věnovat práci šéftrenéra dorostenecké akademie. Hanácký klub to uvedl na svém webu.

Janotka dosud působil u olomoucké devatenáctky. Bývalého obránce čeká trenérská premiéra v seniorské fotbale.

„Věřím, že navážeme na spolupráci, kterou jsme s většinou kluků zažili už v dorostu a že budeme stejně úspěšní, jako bylo béčko pod panem Chromým. Je mi jasné, že tlak na nás bude zvýšený. Ale beru to jako výzvu. Jdu do toho s respektem, ale bez obav,“ uvedl jednačtyřicetiletý Janotka, který v roce 2012 pomohl Sigmě vyhrát domácí pohár.

Chromý se rozhodl, že si od trénování odpočine. „Po dovolené mi to asi bude chybět, nyní ale cítím, že dělat obě věci zároveň je hodně náročné. Chci se proto věnovat naplno akademii,“ řekl.

„Augustin Chromý je nejspíš nejúspěšnější trenér v klubu za poslední dobu. Se svými týmy během řady let vyhrál dorosteneckou ligu, juniorskou ligu i Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Zaslouží si obrovský respekt,“ uvedl řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko