Hlavní obsah

Ruský hokej pláče. Ve 44 letech zemřel šampion a spoluhráč řady českých reprezentantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský hokej zasáhla smutná zpráva, ve věku pouhých čtyřiačtyřiceti let ve středu náhle zemřel někdejší útočník Dmitrij Tarasov. Příčina smrti šampiona ruské Superligy z roku 2008 s Ufou není známa.

Foto: Stanislava Benešová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Tarasov byl odchovancem Chabarovsku, za který nastupoval nejprve mezi lety 1997 až 2006 v Superlize a následně i v letech 2011 až 2016 v Kontinentální lize. Žádný jiný hokejista neodehrál v dresu Amuru více zápasů než Tarasov.

V Chabarovsku měl za spoluhráče i řadu Čechů - obránce Jana Koláře nebo útočníky Petra Vránu, Jakuba Petružálka, Martina Růžičku či Tomáše Zohornu. „Fanoušci Amuru stále s láskou vzpomínají na časy tria Petružálek, Vrána, Tarasov, které mnozí považují za nejlepší útok v historii klubu," píše server championat.com.

Tarasov rovněž oblékal dres Novosibirsku, kde jeho spoluhráči byli i Leoš Čermák s Michalem Mikeskou, v moskevském Dynamu se zase potkal s Karlem Rachůnkem či Petrem Čajánkem, ve Spartaku s Martinem Pruskem.

Největšího úspěchu dosáhl v roce 2008 s Ufou, s níž vyhrál poslední ročník Superligy. Titul s ním tehdy slavili i brankář Milan Hnilička, obránci Radek Philipp s Miroslavem Blaťákem a útočník Michal Mikeska.

Reklama

Související témata: