Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Parádní skok pečetil výsledek. Baseballové utkání hvězd skončilo poprvé remízou

Netradiční a premiérovou remízou 2:2 skončilo v Chocni utkání hvězd českého baseballu. Exhibici mezi reprezentací a výběrem extraligy ukončil v sedmé směně parádním chycením míčku při skoku teprve sedmnáctiletý nováček Pavel Jozek a byl vyhlášen nejlepším hráčem.

Šimon Blažek a Martin Červenka v utkání hvězd
zdroj: ČBA autor: Jan Beneš

Pro první bod na zaplněném stadionu v Chocni doběhl v dohrávce páté směny reprezentant Vojtěch Menšík po chybě nadhazovače Brandona Smitha. Také o směnu později se národní výběr dostal k dalšímu doběhu po nepřesném nadhozu Jakea Rabinowitze.

Poslední sedmá směna však přinesla drama. Extraligoví hráči byli jeden out od prohry, jenže pak se na pálku postavil Miroslav Křivánek a třímetovým odpalem stáhl oba běžce z met a bylo vyrovnáno. Poslední naději reprezentace po odpalu Arnošta Dubového zhatil skvělým zákrokem Jozek.

"Dal jsem do toho vše a vyšlo to. Před poslední směnou jsem věřil, že dokážeme vyrovnat. Máme nadupaný tým," uvedl baseballista týmu Třebíč Nuclears Jozek.

Reprezentace se v příštím týdnu představí na Pražském baseballovém týdnu v duelech proti reprezentaci Rakouska, výběru z Austrálie a zahraničních hráčů působících v Evropě pod názvem Globetrotters. V září pak národní tým nastoupí na domácím mistrovství Evropy. Přímé přenosy nabídne ČT sport a ČT sport Plus.

"Čelili jsme vynikajícím nadhazovačům. Přesně to nás bude čekat na Pražském baseballovém týdnu i na mistrovství Evropy. Například to, co předvedl Ryan Johnson v deváté směně při plných metách, že vyřadil strikeoutem střed našeho line-upu. Ze sportovního hlediska jsem maximálně spokojen. Diváci si nemohli přát nic lepšího," pochvaloval si duel manažer národního týmu Pavel Chadim.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články