Adam Richter je první posilou SFC

14. 6. 2023
Redakce

OPAVA - Slezský získal z Jablonce po konci smlouvy čtyřiadvacetiletého brankáře Adama Richtera.

Adam Richter je odchovancem Jablonce, ve kterém strávil, kromě hostování ve Varnsdorfu, celou svou kariéru. V rámci jablonecké organizace působil jak v juniorce, za kterou odchytal 41 utkání, tak také za B-tým v ČFL, za který nastoupil do 26 zápasů. V uplynulé sezoně pak působil jako dvojka u A-týmu severočechů a nastoupil ke dvěma utkáním v rámci MOL Cupu.

V soutěžním ročníku 2020/21 a 2021/22 pak hostoval v druholigovém Varnsdorfu, v jehož dresu nastoupil celkem ke 48 utkáním, přičemž hned v patnácti případech si připsal čisté konto.

,,Jsem moc rád, že se příchod Adama podařilo dotáhnout a po úspěšném absolvování zdravotních testů u nás podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Věřím, že bude velkou posilou, která zkvalitní kádr a stane se jasnou jedničkou," uvedl Martin Latka.

,,Když přišla nabídka od Opavy, tak jsem dlouho neváhal a rozhodl se jít touto cestou. Klub má skvělé fanoušky, krasný stadion a věřím, že v nové sezóně budeme úspěšní a už teď se těším na první zápas," řekl Adam Richter.

Richter do Opavy přichází po konci smlouvy a s klubem podepsal smlouvu do roku 2025.


sdílet