Místo Sokolovského povede basketbalisty Nymburka italský trenér Tabellini

Přidat na Seznam.cz

Významnou událostí nedávno skončené basketbalové sezony byl mistrovský titul BK Opava v české nejvyšší soutěži. Velké ohlasy v basketbalovém prostředí přinesl i fakt, že předchozí mnohonásobný mistr z Nymburka skončil až třetí a tudíž bez účasti ve finále. Vedení klubu na to zareagovalo změnou na trenérském postu.

Na snímku basketbalisté Nymburka při jednom z ligových zápasů.

Novým koučem nymburského celku se stává italský kouč Francesco Tabellini, který přichází z USK Praha. Dosavadní hlavní trenér Ladislav Sokolovský se po několikaměsíčním působení na lavičce bude znovu věnovat jen práci sportovního ředitele. V klubu končí asistent trenéra Pavel Budínský, který působil v trenérském týmu Nymburka rovněž jen několik měsíců.

Podle Sokolovského nebyla uplynulá sezona z pohledu Nymburka úspěšná. Možná i proto, že ji poznamenaly trenérské rošády. Loni odešel trenér Sekulič nečekaně do ruského Krasnodaru, jeho nástupce Štelmahers záhy skončil a vedení družstva převzali Sokolovský s Budínským…

Chtěli jsme znovu vyhrát ligu a věřil jsem, že to dokážeme. Jenže jsme na nejvyšší metu nedosáhli, i když jsme šli do play-off z prvního místa. Ve čtvrtfinále i semifinále nás postihly výkyvy ve výsledcích i ve hře. Vše rozhodl až sedmý semifinálový zápas s Opavou. V takových momentech se může stát cokoliv a bohužel to dopadlo v náš neprospěch,“ uvedl Sokolovský v těchto intencích na klubovém webu.

Příchod Tabelliniho do Nymburka není jedinou trenérskou rošádou v lize. Už dříve vedení BK Brno oznámilo, že po odchodu trenéra Lubomíra Růžičky do Maďarska povede celek dosavadní asistent Martin Vaněk. Pro něj to bude první angažmá v roli hlavního kouče.

A BK Redstone Olomoucko publikovalo zprávu, že hanácký tým bude trénovat americký kouč Andrew Hipsher, který naposledy působil v Dánsku a bude už čtvrtým zahraničním trenérem družstva v řadě.

Zdroj: autorský článek