Central Most trápily výpadky proudu, kvůli nevychovaným výrostkům obchodní dům změnil návštěvní řád
Přesně před týdnem Central Most potemněl. Zákazníci museli budovu opustit. Foto: Jakub Zápotocký
Most

Most – Přesně před týdnem zasáhl Central Most několikahodinový výpadek elektrického proudu. Obchody musely zavřít a prodejci vyprovodit zákazníky ven. Situace se opakovala hned následující den, proto se mezi lidmi hned začalo řešit, zda výpadek proudu nemá souvislost s natáčením sci-fi seriálu mezi magistrátem a obchodním domem Prior.

„Dle informace poskytnuté provozovatelem rozvodné sítě, společnosti ČEZ Distribuce, došlo oba dny k poruše trafostanice Most jih," uvedla mluvčí společnosti CBRE s.r.o., která provozuje Central Most, Klára Čechová.

Výpadek tak nemá spojitost ani s dalším problémem, které zákazníky v obchodním centru obtěžuje, a to s poflakující se a často vulgární mládeží. „V žádném případě nebyl výpadek způsoben záměrným poškozením rozvodné sítě ze strany veřejnosti," podotkla Klára Čechová.

O problémech s pubertálními výrostky v obchodním domě provozovatel ví, využívá dle vyjádření k jejich vykázání veškeré možné prostředky. „Co se týče pohybu nezletilých a mladistvých po obchodním centru, tak zde úzce spolupracujeme s odborem sociální péče magistrátu města Most, městskou policí, státní policií a útvarem prevence kriminality městského úřadu. Problematiku dále řešíme s neziskovými organizacemi, které v Mostě pracují s mládeží jako je Klub národnostních menšin, který řeší hlavně mladší děti, a Nízkoprahové centrum Zimák," podotýká mluvčí.

Společnost upravila a zaktualizovala i návštěvní řád centra, ten je vylepen na každém vchodu a dále je k dispozici na webu. Central Most se zaměřil také na mladší děti, aby jim hravou formou vysvětlil, jak se v obchodě služně chovat. „V současné době probíhá edukativní kampaň NEBUĎME JAKO ZLOBIVÉ PŘÍŠERKY, která probíhá nejen on-line, ale také v rámci letáků v MHD a velkoplošných obrazovkách umístěných po pasáži centra," dodává Klára Čechová. Na kampaň se můžete podívat ZDE.

příšerky v Centralu

Poberty chodící po obchodním domě s hlasitou hudbou či jezdící na skatu může ostraha vzhledem k zákonnému omezení pravomocí pouze vybídnout k odchodu či k tomu, aby hudbu vypnuli a slezli ze skatu. „Vzhledem k architektuře centra mají možnost jedním vchodem odejít a druhým se vrátit. Děláme vše, co je v našich silách a co nám dovoluje právní řád České republiky a věříme, že se celou věc podaří umírnit ke spokojenosti našich zákazníků a nájemců," uzavírá Klára Čechová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru