V sobotu kolem některých silnic postávali lidé s fotoaparáty. Čekali na závoďáky
Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Mostecko, Teplicko – V sobotu 17. června jste mohli být na několika místech v severních Čechách svědky průjezdu historických vozidel účastníků CC Rallye Sachsen. Například u hrobské silnice směrem na Mikulov stálo hned několik lidí s mobilními telefony a fotoaparáty. Někteří si k silnici donesli křesílko a při sledování historických aut popíjeli kávu.

Letošní ročník oblíbené německé rallye odstartoval v sobotu před 9. hodinou ve městě Gruma. Soutěžní vozidla překročila hranici v Českém Jiřetíně kolem 13. hodiny. Pokračovala dál na Klíny, Mníšek v Krušných horách, Janov, Litvínov, Most, Braňany, Lom, Osek, Háj u Duchcova, Hrob, Mikulov a Cínovec, odkud přejela zpět do Německa. Cílem byl Coswig, kam účastníci dojížděli kolem 18. hodiny.

1906rallyekz1

1906rallyekz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Letošní rallye se zúčastnilo 200 vozů. Trasou v Česku přitom projela necelá polovina. Mezi závodními vozy byly k vidění kupříkladu Chevrolet corvetta z roku 1960, Porsche 356C z roku 1963, Škoda Felicie z roku 1964, Wartburg, Ford Mustang, vozy BMW, Cadillac, Pontiac, VW Brouk a další. Startovné v soutěži je poměrně vysoké. Účastník zaplatí 549 Eur a za spolujezdce 150 Eur. Vítěz celé rallye získá zdarma účast na Rallye Elbyflorenz.

1906rallyekz4

1906rallyekz5

Foto: Ilona Kaulfuss

Účastníci rallye měli také dvě zastávky. Nejprve jednu v Litvínově u Zimního stadionu Ivana Hlinky. Následně na Autodromu Most. Na sociálních sítích autodromu je bohatá galerie. Podívejte se na řadu vymazlených kousků, které zachytili Daniel Tomáš a Jakub Krafek. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru