Třebíč pobouřila polonahá žena tančící před dětmi. ,Dělají z komára velblouda,‘ hájí se pořadatel

Sobotní Slavnosti růžového vína v Třebíči čelí kritice kvůli vystoupení tanečnice během burlesky. Spoře oděná žena si za bílého dne přímo před zámkem svlékla vrchní díl svého kostýmu. Akci přitom přihlíželo několik desítek dětí. Město se od celé věci distancovalo. A pořadatel přiznává, že to byla chyba. Případem se zabývá policie.

Video Třebíč (Aktualizováno: 17:46 20. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Růžovky si užijí i vaše děti, takže je určitě vezměte s sebou,“ slibovaly webové stránky Slavností růžového vína, jejichž devátý ročník se uskutečnil v sobotu.

Rodiče s dětmi ale byli překvapení, když odpoledne začala na pódiu před třebíčským zámkem tančit spoře oděná žena v rámci burlesky. V podprsence a kalhotkách nejprve odhodila konfety, aby záhy odhodila také vrchní část kostýmu. A prsa jí zakrývaly pouze střapce. Někteří lidé jen stáli kolem a nereagovali.

,Chodíme s pepřovými spreji.‘ Jablonec nad Nisou čelí dětským násilníkům, strážníci zavedli speciální linku

Číst článek

Vystoupení vyvolalo kritiku na sociálních sítích. „Kdysi se tomu říkalo ohrožení mravní výchovy mládeže,“ napsala na facebokovou stránku akce uživatelka Lída.

Někteří ale akci hájili. „V programu to bylo, rodiče/dospělí tomu přihlíželi a nikdo nezasáhl, že by děti odvedl,“ upozornil uživatel Zdeněk.

Třebíčská radnice označila tuto akci za pobuřující a krajně nevhodnou. „Od nevhodného programu se distancujeme. Vyzýváme pořadatele, aby se veřejně za tento exces omluvil,“ uvedla pro iROZHLAS.cz mluvčí města Irini Martakidisová.

Město dalo na akci 60 tisíc korun. Nyní je bude chtít zpět. „Budeme je vymáhat zpět kvůli porušení etiky a morálky při slavnostech,“ vysvětlila mluvčí. „Město uvažuje, že tuto akci už znovu ze svého rozpočtu nepodpoří,“ doplnila.

V pozdějších hodinách 

Organizátoři chybu připouštějí. Zároveň se ale hájí, že jde o akci, na které se podává alkohol. „Přiznávám, že to byla i naše chyba, mohlo to být později večer. Na druhou stranu jsou to slavnosti růžového vína, takže je to o alkoholu. Myslím, že dělají z komára velblouda,“ řekl za pořadatele Aleš Mejzlík z firmy Night Robots.

Obnažování na veřejnosti a rušení nočního klidu. Městským strážníkům teplé počasí přidělává starosti

Číst článek

Peníze je podle svých slov připraven městu vrátit. „Nevěděl jsem, že burleska má víc úrovní vystoupení. A někdo mi tam říkal, že toto bylo pravděpodobně nejvíce odhalené. Mohli jsme si to více pohlídat,“ přiznává.

Samotná tanečnice uvedla, že dávala přednost vystoupení pozdějších hodinách. „Situace, která nastala, mě velmi mrzí. Převážně vznikla nedodržením podmínek ze strany pořadatele. Před podpisem smlouvy o vystoupení jsem pořadateli dodala přesný popis show i video z vystoupení a upozornila je, že není vhodné pro děti,“ komentovala pro server iROZHLAS.cz vystoupení tanečnice Elektra Show.

Dodala, že při jejím prvním výstupu žádné děti u pódia nebyly, před druhým pak moderátorka jasně upozornila, že není vhodné pro děti, jejich rodiče si je ale neodvedli. Celou situaci označila za značně nekomfortní, doplnila ale, že se obávala poplatků za zrušené vystoupení.

Případem už se začala zabývat policie. „Na základě zveřejněných informací a videa na sociálních sítích a na základě článků zveřejněných ve sdělovacích prostředích, které se týkají vystoupení burlesky na akci Slavnosti vín v Třebíči, se případem začali zabývat třebíčští policisté. Šetření je na samém počátku,“ uvedla pro Deník mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme