Zde může být vaše reklama.

Glenn Hughes na konci června dobude Olomouc! Budete u toho taky?

Glenn Hughes na konci června dobude Olomouc! Budete u toho taky?

foto: oficiální web Glenna Hughese

20. 06. 2023 - 12:44

Bývalý baskytarista a zpěvák slavných Deep Purple, známý pro miliony rockových fanoušků jako 'Voice of Rock', přijede opět do České republiky. A tentokrát zamíří pouze do Olomouce! Fanoušci se zde mohou těšit na opravdu speciální program. Jeho koncert totiž připomene 50. výročí legendárního alba Deep Purple "Burn". Na této desce se poprvé představil jako nový člen kapely, ale i jako spoluautor právě Glenn Hughes. Člen síně slávy Rock and Roll Hall of Fame to roztočí v olomouckém S-klubu. 
 

"Je to už 50 let kdy jsme s Deep Purple v létě v roku 1973 komponovali album Burn. Bylo to v nádherném prostředí britského venkova, v pevnosti Clearwell castle Gloucestershire. Na tomto hradě byla mezi námi výborná pohoda. Měli jsme s Davidem Coverdalem pocit, že Deep jsou s námi jako novými členy jinou kapelou. Nemohli jsme se dočkat kdy začneme pracovat na nových skladbách! Taková elektrizující atmosféra panovala mezi zdi hradu," popsal své vzpomínky Glenn Hughes.  

Zajímavostí je, že nahrávání alba se vzhledem k historické povaze místa natáčení neobešlo bez žertíků. "Možná si dovedete představit, jak prostředí pevnosti nabádalo k různým psím kusům, před čím nás při příchodu varoval i John Lord. Ritchie Blackmore byl v tomto velmi vynalézavý. Jeden večer před spaním mi do pokoje propašoval a ukryl reproduktor, kde mi potom pustil zvuky duchů“ popsal dále Hughes. Glenn se tomu směje i po letech a doplní historku ke skladbě Burn: "Titulní skladbu jsme složili jako poslední. Vrátili jsme se z hospody, vešli do zkušebny v kryptě a stal se zázrak. Písničky jsme později v říjnu nahráli ve švýcarském studiu v Montreux," uzavřel svoje vzpomínky Glenn Hughes.  

Olomoucké publikum bude mít 27. června nejen možnost společně s Hughesem zavzpomínat, ale hlavně si poslechnout nestárnoucí songy v podání jednoho z nejlepších hudebníků v rockové historii.  

Vstupenky zakoupíte v Bounty Rock Café. 

Další články