Knížka o kapele Premier bude obsahovat i „Pikošky Jardy Mikošky“, prozrazuje frontman kapely Jarda Bobowski

Zakládajícím členem a frontmanem kapely Premier je Jarda Bobowski, který přijal od Českého rozhlasu Zlín pozvání k rozhovoru.

Jarda Bobowski je hlavní tváří zlínské hudební skupiny Premier, o které se občas říká, že je to kapela jednoho hitu. A ačkoli Hrobař je opravdu kultovní píseň, kapela koncertuje a tvoří úspěšně dál, o čemž svědčí už 31 let její existence.

Jarda v rozhovoru říká, že velmi rád vzpomíná na období devadesátých let, kdy kapela prožívala vrchol, a prozrazuje také to, že letošní rok bude velmi slavnostní. Nejen, že je v plánu velké množství koncertů, ale o kapele Premier vzniká i knížka. Ta mapuje historii kapely včetně období, kdy se na čas rozešla, aby se členové znovu po letech dali dohromady. Prozradil také, že knížka bude obsahovat i kapitolu "Pikošky Jardy Mikošky" a nejen v ní je opravdu na co se těšit.

Jaká je současná tvorba kapely Premier? Pokračuje spolupráce s „dvorním textařem kapely“, spisovatelem a básníkem Jaroslavem Irovským? Poslechněte si rozhovor s Jardou Bobowským.

Spustit audio

Související