Fotografie hornin a jejich spojení s vesmírem představí profesor Svatopluk Civiš v kostele sv. Jana Nepomuckého. Vernisáž se uskuteční 29. června od 17 hodin

Kostel sv. Jana Nepomuckého bude hostit výstavu profesora Svatopluka Civiše nazvanou Struktura hmoty v obrazech. Pro svou tvorbu se inspiruje zejména přírodou, vesmírem. Vernisáž výstavy Struktura hmoty v obrazech se uskuteční 29. června od 17 hodin. O hudební zážitek při slavnostním zahájení výstavy se postará George and the Boogie Allstars. George Armeniakos – zpěv, Stanislav Kuba – kytara, Marek Lánský – basa a Jiří Kollman – bicí.

Profesor Svatopluk Civiš: Umělecká fotografie má schopnost vyvolávat emoce a vytvářet spojení mezi divákem a objektem. Pomocí fotografie lze často zachytit silné okamžiky, vznešenost nebeských těles nebo křehkost hmoty a vyvolat tak úžas, údiv nebo kontemplaci. Díky obratné kompozici a použití světla je možné vyvolat emocionální reakce, které přesahují pouhé vizuální zobrazení.
Fotografie hornin a jejich spojení s vesmírem nás vybízí k zamyšlení nad souhrou času, prostoru a krásy. Odhaluje skryté příběhy ukryté ve zdánlivě obyčejných předmětech a vybízí nás k úžasu nad nesmírnými vesmírnými silami, které utvářely skály i nás samotné. Zachycením složitých detailů a univerzálních vzorů přítomných v horninách umělecká fotografie vytváří vizuální poezii, která zvyšuje naše chápání světa a našeho místa v něm.“

Výstava Svatopluk Civiš: Struktura hmoty v obrazech, bude v kostele sv. Jana Nepomuckého v Kutné Hoře k vidění do 27. srpna. Otevřena bude denně od 10 do 12.30 a od 13 do 17 hodin.
tz, red

Zavřít menu