Reklama:
Nejprodávanější protein je zpět!
100 % Whey protein 1+1 za 777 Kč
Skladem všechny příchutě, celkem 8 variant! Více zde.

Pavla Kladivová - trénink bare knuckle boxu

Ronnie.cz > Powerlifting > Bojové sporty

Pavla Kladivová alias Kulíšek je všestranně talentovaná zápasnice. Věnuje se především MMA a v rámci její přípravy jste na Ronnie.cz mohli vidět například trénink MMA, trénink boje na zemi a nebo trénink cage wrestlingu. V MMA také nedávno vybojovala vítězství, když 27. května v pražské UNYP Areně v rámci Heroes Gate 27 porazila Ukrajinku Viktoriyi Syniavinu. Video Pavlina vítězného zákroku najdete níže v tomto článku.

Pavla ovšem nezápasí jen v MMA. V rámci přípravy na bojové sporty totiž trénuje i box a už před několika lety dostala nabídku na zápas v boxu bez rukavic (bare knuckle boxing), ze které ale tehdy kvůli covidu sešlo. Nyní se jí konečně v americké organizaci BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship), pod kterou zápasí, otevřela možnost utkání, na které se v těchto dnech intenzivně připravuje. Jak taková příprava probíhá, na to se podíváme ve dnešním videu, ve kterém se Pavla pod vedením trenéra Petra Santlera připravuje na box bez rukavic! Video jsme natáčeli ve Fight Clubu Brno.

Jsou zápasy bez rukavic vůbec legální? Co Pavla říká na názory, že jsou zbytečně brutální? A jak se těší na svůj premiérový zápas v klasickém boxu? Na to všechno nám Pavla odpověděla v krátkém doplňujícím rozhovoru, který najdete v závěru článku pod videi.

Pavlu můžete sledovat také na jejím Facebooku a Instagramu!


Pavla Kladivová - trénink bare knuckle boxu s Petrem Santlerem


Heroes Gate 27 - Pavla Kladivová vs. Viktoriya Syniavina


Pavla Kladivová - rozhovor o boxu bez rukavic

Co je vlastně BKFC?

Bare Knuckle Fighting Championship. Je to nejvyšší liga na světě v boxu bez rukavic. Něco, jako je UFC v MMA. snaží se rozšiřovat po světě, už expandovali do Evropy i Asie.

Jsou vůbec bare knuckle boxing zápasy v ČR a potažmo v USA legální? Jak je to s legalitou tohoto sportu?

V USA je to stát od státu. Přiznám se, že úplně přesně nevím, jak je to brané legislativně, ale určitě jsou v některých zemích určitá omezení. Třeba nesmíš jít do zápasu, když máš výrazně negativní bilanci v klasickém boxu, ale přesná pravidla jednotlivých států neznám. V USA mají i výrazně přísnější zdravotní vstupní kontroly. Vždy chtějí krevní a oční testy, lékař vyplňuje dlouhý dotazník a často si vyžádají i skeny mozku. V ČR už funguje také jedna organizace, která tyto zápasy pořádá, takže to asi "legal" bude. (úsměv)

Jak se stavíš k tomu, že někteří lidé z fighterské scény označují box bez rukavic za nepřiměřeně brutální variantu boxu?

Kdo? Ukaž mi je? (smích) Co je nepřiměřeně brutální? Jdou tam dva trénovaní lidé, připravení právě na toto. Jdou tam dobrovolně a musí být prostě chytří, aby nedostávali. Mně osobně přijde nejbrutálnější klasický box, kde dostávají borci nejvíce ran do hlavy. Za 12x 3 minuty toho nakoupí strašně. V BKFC jsou i tituláky na 5x 2 minuty a ještě tam je těch úderů výrazně méně.

Vzhledem k tomu, že teď vedeš kočovný život, jíš velmi čistě a studuješ fungování lidského těla, dá se tvůj zájem o bare knuckle box vnímat jako součást tohoto "návratu ke kořenům"?

Určitě by se to dalo říct i tak. Pro mě je to určitě největší výstup z komfortní zóny, co si dovedu představit. Člověk nějak vnímá sebe a své tělo a stále posouvá ty hranice. Ne jen fyzické, ale i mentální. A to mě ba...

Kdy tě čeká zápas v klasickém boxu, který zmiňuješ ve videu?

Teď v sobotu. To bude velká legrace. Technicky jsem určitě více připravena na box bez rukavic než na tenhle polštářkový. Tím to nechci zlehčovat. Boxeři jsou výborní, mají samozřejmě nejlepší ruce napříč bojovými sporty, však se mohou soustředit jen na to. Krom toho jejich pohyb bývá jako tanec. To já se svou ladností bagru určitě netrumfnu. A jak jsem řekla, mně vlastně klasický box přijde nejbrutálnější. Jdu do svého prvního zápasu, soupeřka má zkušenosti z ME i MS, takže jdu jako velký outsider, ale to mi neva. Jdu sbírat zkušenosti a taky si budu moci odškrtnout ve své hlavě další políčko toho, co jsem zmákla i přesto, že... bagry, rukavice, rohy a milion dalších výmluv, které bych teď vymyslela. (smích)




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 120 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
soichiro (12:35) • asi vi co dela a uz se mu nechce jit do vysledku za kazdou cenu ...
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
TomášZl (18:41) • Na ty trable v přípravě, ještě dobrý výsledek pro Pepu. Alespoň získal nové zkušenosti....
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
R_K (17:01) • Co se s tím Šádkem děje ? Geneticky obdařený kultík, zkušený, minulé roky solidní výsle...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Majka (10:43) • Děkuji za upozornění, opraveno. Vážil 94,2 kg :)
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
siorac (16:41) • Chyba ve váze v kategorii Kulturistika nad 90kg: 6. Jiří Kocurek z Kubík fitness Ostr...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie