Kromě trenéra Davida Horejše skončila v Jablonci i řada hráčů

Přidat na Seznam.cz

Bezprostředně po skončení minulé ligové sezony byl od fotbalistů FK Jablonec odvolán trenér David Horejš, který na lavičce severočeského týmu působil rok. Jeho nucené loučení s klubem navzdory původní smlouvě i pro příští období přišlo poté, co Jablonečtí obsadili až třinácté místo v prvoligové tabulce. Horejšova nástupce vedení Jablonce dosud oficiálně neoznámilo, údajně byl to měl být Radoslav Látal po ukončení kontraktu v Polsku.

Na snímku fotbalový trenér David Horejš na jabloneckém náměstí v červnu 2023.

Třebaže jablonecký dres oblékala řada zkušených i ambiciózních fotbalistů, v závěrečné bilanci se to nijak neprojevilo.

Podle jmen tady nebyl špatný tým, ale jediným kritériem jsou výsledky. Nebyly dobré, což následně přineslo odezvu ze strany majitele klubu. Přiznám se, že v průběhu sezony jsem se asi dvakrát připravoval na případné odvolání, ale nečekal jsem, že to přijde hned po lize,“ svěřil se David Horejš krátce po svém „vyhazovu“.

Kromě Horejše ale tým opustila i řada hráčů. Překvapivá je situace ohledně levého obránce Jana Kroba. Poté, co dlouho marodil, v šestatřiceti letech už ani nezahájil letní přípravu. V Jablonci by měl ovšem zůstat v roli asistenta trenéra a vedoucího mužstva.

Krob dosud odehrál v české první lize takřka tři stovky zápasů. Začínal v pražské Spartě, pokračoval na Kladně a v Českých Budějovicích. Po návratu ze slovenského Prešova zakotvil v Teplicích, kde strávil šest let (2013-2019). Následně působil v Jablonci, za který si zahrál i deset zápasů v evropských pohárech, naposledy v říjnu 2021 proti nizozemskému Alkmaaru.

Jak uvádí klubový web, do letní přípravy již nebyli povoláni defenzivní hráči Joshua Akpudje a Ishaku Konda, kteří mají svolení hledat si angažmá. Chyběl také Michal Surzyn, který zahájil přípravu s Pardubicemi a řeší se jeho působení ve východočeském klubu.

Své reprezentační povinnosti si plnili Davis Ikaunieks za Lotyšsko s Vladimirem Jovovićem z Černé Hory, kteří se také nehlásili na startu přípravy.

Početný je přehled hráčů, kteří byli v Jablonci na hostování – Václav Sejk a Matěj Polidar se vracejí na přípravu do pražské Sparty. Sejk je momentálně na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Gruzii stejně jako Pavel Šulc, který hostoval v Jablonci z Viktorie Plzeň. Do tohoto výčtu patří i David Heidenreich a Jan Král, kteří přišli do Jablonce v nedávné době rovněž na hostování ze zahraničních klubů.

O místa v jabloneckém kádru bojují noví hráči – například Čanturišvili ze Zlína, Alegue z Vyškova, Schön z Varnsdorfu. A k týmu by se měl připojit i útočník Drchal z pražské Sparty, který na jaře hostoval v Bohemians Praha 1905 a přispěl tak ke čtvrtému místu Klokanů v ligové tabulce.

Zdroj: autorský článek