Chtěla jsem být herečkou, stát na jevišti a předávat energii, svěřuje se Markéta Plánková

22. červen 2023

V seriálu První republika zazářila jako Klára Valentová. „Mám ráda starou dobu, staré české filmy a dobře oblečené muže, kteří se chovají hezky k ženám. To jsem si vyloženě užívala,“ vzpomíná herečka. Jaké má vzpomínky na spolupráci s legendárním režisérem Jiřím Krejčíkem? Cítí se být muzikálovou herečkou? Touží po nějaké roli? A na co by vás ráda pozvala?

Zprvu se věnovala hudbě, hře na akordeon, ale osud to zařídil jinak. Naštěstí. „Chtěla jsem být herečkou a stát na jevišti. Chtěla jsem předávat energii. Vesmír ví dobře, co dělá,“ prohlašuje spokojeně Markéta Plánková, známá z divadla i seriálů.

Markéta Plánková

Hrála v seriálu Zdivočelá země. „Tam mi pomohl právě ten akordeon. Mám tam pár záběrů, jak jdu v průvodu jako čestná pionýrka a hraju na něj,“ směje se.

Musela práci něco obětovat? „Soukromí. V jednom období mi bylo dopřáno, že jsem měla spoustu práce a do toho jsem měla malé děti. Bylo mi líto času, který jsem musela dělit mezi děti a práci. Zpětně to hodnotím tak, že se to mělo stát.“

„Mám to nastavené tak, že každý večer než usnu, projevím vděk i za každodenní maličkosti. Myslím, že je to tak správné,“ uzavírá Markéta Plánková v Blízkých setkáních z Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související