Český rozhlas Brno vysílá živě z Mezinárodního folklorního festivalu ve Strážnici. Přijďte za námi!

23. červen 2023

Zúčastněte se živého vysílání pořadů Českého rozhlasu Brno a potkejte legendy dechové hudby a poznejte tváře našich moderátorů a redaktorů. Těšíme se na vás v sobotu 24. června od 10 do 16 hodin. Rozhlasový stan naleznete za zámkem v prostoru „u džbánu“.

S rozhlasovou prací, zážitky z terénu i ze studia se s vámi podělí Ivana Slabáková, Jiřina Ostrá, Zdeněk Junák, Jiří Helán, Karel Hegner, Květa Navrátilová, Jiří Kokmotos či redaktoři folklorního vysílání Jaroslav Kneisl, Marie Hvozdecká, Jan Kosík či Jan Káčer.
Nahlédněte pod vysílací pokličku Českého rozhlasu, který letos slaví 100. výročí svého založení.

Program živého vysílání

Víkendové srdcovky Zdeňka Junáka (10-12h)

  • Zdeněk Junák si popovídá s legendami dechové i lidové hudby. Ivana Slabáková, Jiřina Ostrá, Května Navrátilová, Jiří Helán či Karel Hegner budou vzpomínat na své zážitky s lidovou hudbou a zazpívají za cimbálového doprovodu Jaroslava Kneisla a cimbálové muziky.

Blahopřání s písničkou (12-13h) s Karlem Hegnerem

Vesele i vážně o víkendu (14-16h)

  • Žhavé informace přímo z festivalového dění. Jiří Kokmotos a Jaroslav Kneisl přivítají ve vysílání folklorní osobnosti, autory festivalových pořadů, muzikanty, zpěváky i náhodné kolemjdoucí.

Mimo vysílací program se v čase 13-14 hodin uskuteční autogramiáda všech přítomných moderátorů a redaktorů Českého rozhlasu Brno a svou knihu Svět Úžasné Báry představí její autorka Barbora Janečková.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.