Jestřábi plní soupisku: do klubu se vrací dva mladí odchovanci

Petr Antoníček a Petr Krejčí | Foto: Věra Václavková (dracisumperk.cz) a lhkjestrabi.cz

Kádr prvoligového Prostějova dál nabírá jasnější obrysy. Návrat do mateřského týmu hlásí také duo perspektivních hokejistů – obránce Petr Krejčí a útočník Petr Antoníček.

„Petr Krejčí je mladý hráč s velkým potenciálem, který se mu zatím nedaří naplnit. Já však věřím, že letos vše prolomí,“ doufá prostějovský kouč Martin Štrba na klubovém webu.

Třiadvacetiletý Krejčí zahájil nedávno skončený ročník na hostování v Sokolově, odkud se počátkem prosince přesunul do druholigového Tábora. Šanci od Prostějova teď vnímá jako rok pravdy.

„Musím se podívat do zrcadla a zjistit, na co vlastně mám. Měl jsem velké zranění, problém se sebevědomím, v jednu chvíli se mi na zimák ani nechtělo jít,“ přiznává Krejčí.

„Musím se podívat do zrcadla a zjistit, na co vlastně mám.“

Pár let zpátky přitom platil za velký talent: v roce 2019 dokonce s Jestřáby podepsal nezvykle dlouhý kontrakt na čtyři sezony. Právě kolem Krejčího hodlal Prostějov postavit obranu.

„Mám za sebou špatné období a doufám, že se zde dokážu restartovat,“ přeje si urostlý zadák.

O zhruba rok a půl mladší Antoníček loni válel v Havířově, kde sbíral téměř bod na zápas. Nikdo z jeho spoluhráčů nebyl produktivnější.

„Přichází, aby se popral o místo v sestavě. Je to mladý hráč, který má za sebou už určitou zkušenost s Chance ligou. Rozhodli jsme se mu dát šanci,“ představuje Štrba druhou posilu.

V minulosti se snažil nastálo prosadit v Šumperku, první ligu si zahrál také za Vrchlabí. Na kontě má mimo jiné dva extraligové starty jako hráč Pardubic, ve východočeské metropoli se rozvíjel od dorostu.

„Moc se těším, jsem rád, že se můžu vrátit domů,“ komentuje Antoníček comeback ke kořenům.

„Moc se těším, jsem rád, že se můžu vrátit domů.“

„Rozhodující bylo to, že jsem věděl do čeho jdu, protože tu znám spoustu lidí a okolí,“ dodává.

Tvořící se kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankář: Jaroslav Pavelka, Marek Štipčák.

Obránci: Martin Pěnčík, Aleš Poledna, Tomáš Hanousek, Petr Šidlík, Lukáš Forman, Tomáš Drtil, Petr Krejčí.

Útočníci: Vilém Burian, Petr Hašek, Jakub Illéš, Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek, Jan Maruna, David Ostřížek, Jan Slanina, Matouš Venkrbec, Jan Veselý, Jiří Fronk, Marek Račuk, Petr Antoníček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz