Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2023 8:30
Čas čtení 4:09
Ilona Hobzová

Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch

Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch
Zdroj: Město Jemnice/se svolením
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KDE SE KOUPAT PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Léto je tady, neseď doma a vyraz k vodě.

Počasí v Česku dosahuje tropických teplot a nastal ten pravý čas na koupání. Místo bazénů s chlorovanou vodou se stále větší oblibě těší přírodní koupaliště a koupací biotopy, kde se o čistotu nestarají chemické látky, ale působení vodních rostlin a přírodních ekosystémů. Tipů na přírodní koupání přibývá každým rokem jako hub po dešti a vybrat jen sedm míst nebylo jednoduché. My jsme se o to přesto pokusili a přinášíme ti doporučení, kam za koupáním vyrazit.

Doporučeno
Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem Fotoreport: „Vždy musím být v kotli.“ Život po třicítce nekončí a tito lidé z Metronome festivalu jsou toho důkazem 23. června 2023 13:00

Lom Výkleky

Zatopený lom v obci Výkleky nedaleko Olomouce láká na průzračně čistou vodu s viditelností až do hloubky tří metrů, potápění je zde povolené. Celková hloubka lomu je v průměru až šest metrů a potápěči se tak mohou pokochat bohatým životem pod hladinou, pozorovat mohou třeba raky a drobné ryby. Koupání i potápění je možné jen na vlastní nebezpečí. 

Praktické informace: Do lomu se lze dostat autem směrem od Olomouce po E442, z dálnice se odbočí na exitu 290 směrem na Výkleky. Přímo ve vesnici se nachází odbočka doleva na polní cestu do kopce. Parkoviště, které se u lomu nachází, je placené. V lomu je zakázáno stanovat, tábořit, rozdělávat oheň, koupat psy, koně i jiná zvířata.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse