Banes Motor České Budějovice
24.06.2023, Pavel Mádl

Hráči Motoru se představili ve fotbalovém utkání v Suchdole nad Lužnicí

SUCHDOL NAD LUŽNICÍ — Led je v Budvar aréně v letním období rozpuštěný, a tak hokejisté Motoru musí absolvovat suchou přípravu. Téměř každý rok si ji také zpestřují fotbalovým zápasem. Tentokráte zavítali do Suchdola nad Lužnicí, kde tamní klub slavil 100 let od jeho založení. Na pažit se vydali jak hráči A týmu, tak junioři. Hrálo se 2x40 minut. Jak utkání dopadlo a kdo se z kádru extraligového celku zapsal mezi střelce?

Je léto a hokejisté Motoru tak brusle v tomto období nenazouvají. Zato se chopili kopaček, ve kterých vkročili na fotbalové hřiště v Suchdole nad Lužnicí, kde sehráli s tamním týmem (I.B třída) exhibiční fotbalový zápas. Klub totiž slavil 100. výročí k založení. Přítomní diváci se tak mohli podívat, jak profesionální hokejisté zvládají práci s míčem. Za tým českobudějovického Motoru se ve fotbalových dresech představili jak hráči z A týmu, tak i někteří junioři. Hrálo se ve formátu 2x40 minut. Po prvním poločase byli Suchdolští ve vedení 1:0, hráči s „M“ na hrudi vyslali na bránu pouze jeden střelecký pokus. Ten měl na svědomí útočník Filip Přikryl, který po změně stran jeden gól vstřelil, druhý svého týmu. U prvního úspěchu byl jako střelec zapsán navrátilec do barev Českých Budějovic – Pavel Pýcha. Trefil se ukázkovou hlavičkou. Motor nakonec se Suchdolem remizoval po 80 minutách nerozhodně 2:2.

Na čerstvém trávníku se objevili hráči áčka Pavel Pýcha, Michal Gulaši, Ondřej Kachyňa, Mikuláš Hovorka, Martin Hanzl, Josef Koláček, Tomáš Chlubna, Matěj Toman nebo Filip Přikryl. Z kádru juniorů se svým fotbalovým uměním ukázali Martin Willmann, Samuel Drančák, Matyáš Humeník, Filip Petrásek a Petr Placek.

Nová posila obranných řad Michal Gulaši úvodních čtyřicet minut odehrál v poli a v druhém poločase vystřídal v bráně Petra Placka a předvedl pohledný zákrok. „Poslali jsme do brány nejmladšího, který tam už poté nechtěl být, tak jsem to vzal na sebe a myslím, že to nebylo špatné,“ říká s úsměvem bek, který má na kontě dva mistrovské tituly s brněnskou Kometou. „Když jsem hrál v Brně, takovéto akce jsme během léta měli také,“ vzpomíná. Do kádru Budějovických přišel v dubnu a říká, že s rodinou jsou v jihočeské metropoli spokojeni. „Kluci mě skvěle přijali, patří jim za to dík a doufám, že nám to bude v sezoně šlapat,“ povídá k adaptaci v kabině.

Další obránce Ondřej Kachyňa si zápas pochvaloval. „Užili jsme si to a o to jde. Zaběhali jsme si a vypotili se,“ svěřil se pětadvacetiletý zadák, který v uplynulém ročníku kromě Motoru okusil led v Chance lize ve Zlíně a Jihlavě. Z forvardů zavzpomínal na své fotbalové časy i Matěj Toman. „Když jsem byl malý, hrál jsem fotbal v Českém Krumlově dohromady s hokejem do 12 let a pak jsem byl už jen na ledě. Fotbal mě ale baví a hraji ho v létě často,“ rozpovídal se.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....