Po loňské úspěšné premiéře se v nedělním dopoledni v Dobraticích pod Prašivou v podhůří Moravskoslezských Beskyd konal ještě úspěšnější druhý ročník Dobratického běhu, který byl letos zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru a nesl se v retro stylu osmdesátek. Opět byly připraveny závody pro děti a žactvo od 100–800 m a na mládež a dospělé čekaly zvlněné trasy dlouhé 3,1 km a 8,8 km po ulicích obce a v jejím okolí.

Účast byla parádní, kdy se za slunečného a horkého počasí na start všech závodů postavilo okolo 350 závodníků. Po ukončení dětských závodů v okolí fotbalového hřiště, kde bylo zázemí celé akce, vystartovali společně trojkaři a devítkaři.

Na trojce byl nejrychlejší ze všech matador Daniel Šindelek MK Seitl Ostrava (11:05), druhý skončil mladík Milan Nehudek Jof-X-Team (11:32) a třetí Květoslav Kutal Ter Zel (12:32).

Mezi ženami vyhrála Romana Šindelková (13:38) a jablko tak nepadlo daleko od stromu. Druhá doběhla Marie Konvičková AK SSK Vítkovice (13:49) a třetí Marcela Gižová (14:22).

Hlavní závod s přehledem ovládl bombarďák Mára Causidis Salomon a v čase 28:32 zvítězil stylem start-cíl. O stříbro tak svedli souboj Marek Škapa MK Seitl Ostrava (31:17) a Daniel Matejovič Běž.cz (31:22), ze kterého vyšel vítězně Škapa.

Mezi ženami s přehledem zvítězila místní rodačka Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (34:11), která se před pár dny vrátila z Jihoafrické republiky, kde závodila na nejstarším a největším ultramaratonu na světě Comrades Marathon na 89 km a obsadila 7. místo. Druhou příčku doslova vydřela Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (35:22), na kterou po celou dobu závodu dotírala třetí Hana Legerská AK SSK Vítkovice (35:51).

Na každého závodníka v cíli čekala pěkná medaile za účast a chutné pohoštění. Medailisté ve všech kategoriích obdrželi plakety a dárkové tašky a pro absolutně první tři muže a ženy byly připraveny prize money. Na závěr celé akce proběhla bohatá tombola a úplnou tečku udělalo vystoupení „Michaela Jacksona“.