Stíhačka Rafale

Stíhačka Rafale | foto: Profimedia.cz

Stíhačka pronásledovala malé letadlo, jeho pilot za letu odhazoval drogy

  • 37
Kuriózní incident se odehrál o víkendu na francouzsko-německé hranici. Malé sportovní letadlo po zakázaném přeletu nad odstavenou jadernou elektrárnou pronásledovala stíhačka, krátce před vynuceným přistáním jeho pilot začal odhazovat balíčky s drogami. Polský pilot je ve vazbě.

O sobotní události informoval německý web n-tv s odvoláním na francouzskou stanici France Bleu.

Incident začal poté, co pilot malého letadla prolétl nad někdejší jadernou elektrárnou Fessenheim. Protože je takový přelet zakázán, byl pilot vyzván, aby přistál. Jenže ten na opakované příkazy nereagoval, a tak se do vzduchu vydala stíhačka Rafale.

Po asi 500 kilometrech letu pak pilot stíhačky viděl, jak pilot ze svého letadla vyhazuje několik balíčků.

Stalo se tak těsně před přistáním na letišti Lanas poblíž Aubenas. Polský pilot utekl, policisté ho dopadli v sobotu večer. Jak stanice France Bleu uvedla, úřady muže kvůli jeho předchozímu obchodování s drogami už znaly.

Shozené balíčky pak policie našla v několika horských vesnicích. Obsahovaly drogu, jejíž účinky jsou podobné kokainu.

Jaderná elektrárna Fessenheim

Jaderná elektrárna Fessenheim

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video