Novým členem představenstva Škody za výrobu bude od září Andreas Dick

foto Novým členem představenstva Škody Auto odpovědným za oblast výroby a logistiky bude od 1. září 2023 Andreas Dick z čínské FAW-Volkswagen. 

Praha - Novým členem představenstva Škody Auto odpovědným za oblast výroby a logistiky bude od 1. září stávající technický viceprezident v čínské FAW-Volkswagen Andreas Dick. Ve funkci nahradí Michaela Oeljeklause, který byl za výrobu Škody odpovědný od roku 2010. Škoda to dnes uvedla v tiskové zprávě.

"Michael Oeljeklaus sehrál klíčovou roli při formování výroby ve společnosti Škoda Auto a systematicky pracoval na její digitalizaci. Jeho obrovské nasazení a strategická vize s cílem sladit provoz jednotlivých závodů s požadavky budoucnosti charakterizují jeho přínos pro značku Škoda. Svými odbornými znalostmi a schopností realizace cílů rozhodujícím způsobem přispěl k transformaci výroby směrem k elektromobilitě, zavádění inovací do výrobních procesů a úspěšnému vedení našich závodů při výpadcích zásobování," uvedl předseda představenstva Klaus Zellmer.

Dick podle Zellmera svými rozsáhlými zkušenostmi se zaváděním elektromobilů rozhodujícím způsobem přispěje ke strategii dynamického rozvoje elektromobility. Kromě toho bude udávat směr digitalizace a dále prosazovat udržitelnou výrobu s ohledem na úsporu zdrojů v závodech Škody po celém světě.

Budoucí šéf výroby nastoupil do koncernu Volkswagen v roce 1998 po ukončení studia výrobního inženýrství na Technické univerzitě v Braunschweigu. Postupně působil jako vedoucí oddělení stavby karoserií ve společnosti Volkswagen de Mexico a vedoucí závodu v Čchang-čchunu, než v roce 2011 převzal odpovědnost za stavbu závodu ve Foshanu a následně se stal jeho ředitelem. V letech 2016 až 2019 vedl závod Volkswagen v Emdenu v severním Německu, kde byl mimo jiné odpovědný za náběh modelů Passat a Arteon.

Od roku 2019 vykonával funkci technického viceprezidenta ve společnosti FAW-Volkswagen v Čchang-čchunu, kde byl mimo jiné odpovědný za výrobu, produktový management, logistiku, plánování a technický vývoj. Během této doby řídil zejména digitální transformaci technických oddělení a byl odpovědný za náběh výroby mnoha elektromobilů a produkci přibližně 1,8 milionu vozidel ročně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď