S Pavlem Zunou moderovala Televizní noviny. Stále atraktivní Pavla Charvátová má ale už pár let pracovně významně důležitější poslání

Pavel Zuna a Pavla Charvátová
Pavel Zuna a Pavla Charvátová
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 6. 2023

Když se objevila za moderátorským pultíkem nejsledovanější tuzemské komerční televizní stanice, byla to pro diváky jednoduše řečeno paráda. Okouzlující vystudovaná bohemistka Pavla Charvátová (49) se v hlavní zpravodajské relaci objevovala ve dvojici s Pavlem Zunou (56) a později s Pavlem Dumbrovským (65). Její půvab si řada diváků pamatuje dodnes. "Moderování je pro mě dnes už spíše koníčkem, je to záležitost z lásky," uvedla s milým úsměvem pro ŽivotvČesku.cz dnes už výhradně učitelka druhého stupně základní školy.

Pavla Charvátová na Nově pracovala od roku 2003 do roku 2007 a její půvab pořádně zahýbal s takzvanými koláči sledovanosti. Sama se do minulosti moc nevrací. "Je to už poměrně dlouho, takže moc často nevzpomínám, ale pokud ano, tak s úsměvem a pozitivně. Byly to moc fajn časy," odpověděla na dotaz redakce charismatická učitelka českého jazyka a výtvarné výchovy.

Někdejší klenot zpravodajské relace je ve školství letos sedmým rokem. Předtím dlouhých osm let Pavla Charvátová působila v manažerské pozici. V roli učitelky na sebe bere ale významně větší zodpovědnost než u předchozích zaměstnání - předává totiž zkušenosti školákům a dělá maximum, aby z nich v rámci školní docházky vyrostli lidé s touhou po dalším vzdělání, jejich přirozeností byly dobré mravy a kvalitní hodnoty. To však mnohdy není vůbec jednoduché.

Blíží se ale prázdniny a i učitelé si potřebují na pár dní lidově řečeno odfrknout. Vzhledem nestárnoucí pedagožka pro ŽivotvČesku.cz prozradila, kam s nejbližšími vyrazí.

"Zamíříme do Švédska, kde mám kamarádku, a budeme chvíli v severní části Evropy," odpověděla na dotaz Pavla Charvátová, pro kterou je vzdělávání nezletilých srdcovou záležitostí. Pochyb však nemůže být o tom, že kdyby se vrátila před kameru, opět by pořádně rozhýbala koláče sledovanosti.

Kariéra Pavly Charvátové v kostce:

V roce 1998 vystudovala bohemistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V roce 1997 moderovala pořad SOS na někdejší TV Premiéra, o rok později uváděla Snídani s Novou na TV Nova. V letech 1999 až 2002 pracovala v České televizi, moderovala a editovala pořad Dobré ráno, stala se editorkou ranního zpravodajství na ČT1 a rovněž vytvářela reportáže pro Dobré ráno, Kulturní týdeník, Večerník a Události. V roce 2001 uváděla pořad Kavky. Pak přišel zásadní zlom, když usedla do moderátorského křesla nejsledovanější tuzemské komerční stanice, a to v letech 2003 až 2007, kdy moderovala Televizní noviny na TV Nova.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.