Nick Haywood Trio

Nick Haywood Trio

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 13.7.2023
Vstupné:

Na sezení 450 Kč, na stání 250 Kč.

13červenec čtvrtek 21:00

Žánr: koncertyjazz Praha


Nick Haywood Trio je jedním z předních australských jazzových souborů. Trio je známé především tím, že se zabývá jednoduchými tématy a nechává je rozvinout jako komplexní kolektivní objevitelský proces. Nick s klavíristkou Andreou Keller a bubeníkem Niko Schäublem zahrají původní skladby členů souboru, některé méně známé jazzové standardy a skladby, které obvykle nejsou spojovány s jazzem.

Nick Haywood je jedním z nejlepších a nejžádanějších jazzových kontrabasistů baskytaristů na australské hudební scéně. Na svém kontě má působivé úspěchy při vystupování a nahrávání s australskými i zahraničními umělci. Nick se podílel na více než 100 albech, byl nominován na řadu cen ARIA a vystupoval na mnoha významných jazzových festivalech v Austrálii i v zahraničí.

Nick byl pozván, aby na Melbourne International Jazz Festival 2019 uvedl 2 koncerty s Petrou Haden. Záznam těchto vystoupení byl vydán společností ABC Jazz v roce 2020 a v roce 2021 byl nominován na prestižní cenu ARIA za "Jazzové album roku". Nick Haywood Trio s Petrou Haden vydalo v roce 2021 také album "Back to the Garden", které se setkalo s velkým ohlasem kritiky. Nick vystupoval a nahrával například s těmito umělci: Mark Murphy, Billy Harper, Malcolm Pinsen, Nat Adderley, Louie Bellson, Joe Williams, Buddy de Franco, Petra Haden, George Chisholm, Brian Ritchie, Kenny Kirkland, Gerry Bergonzi, Bobby Shew... a mnoho dalších.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nick Haywood Trio

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)