Jana Vonku a modrého Orla na Radouňské rally zastavil kámen.

Pro překročení Rubikonu v Radouňském rally tažení, nás zastavil stone ( ne Roling Stone  ), ale prach obyčejný tvrdý kámen vyčnívající z šotoliny na RZ 3 . Poškozené dva límce ráfků a tlak v pneu 0 barů a jedna dojezdová pneu naše relativně skvěle rozjetou rally ukončily.

Vše začalo touhou opět vyhrát třídu A5 po mnohaleté přestávce, tehdy s BMW M3 . Ovšem přípravu na rally komplikoval jeden nemalý problém… . Jak dostat modrého Orla a jeho příslušenství do Radouňe. Doprovodná dodávka po návratu z Podorlické rally na odtahovce s poškozeným diferenciálem se nedařila opravit.

Došlo k rozhodnutí a po deseti letech spánku našeho náklaďáku přišel, náš celý tým, včetně všech kamarádů a známých a probudil svým úsilím náklaďáček z depozitu. Spousta práce a úsilí a mohlo se vyrazit. Modrý Orel do svého cocpitu opět vedle mě pozval Mirka Michálka.

 

 

Podorlická nám na první svezení sedla a tak jsme se zase těšili, že modrého Orla a soupeře pořádně proženeme. Po slavnostním startu jsme trošku opatrně absolvovali RZ1 s ohledem na rozbitou šotolinu na části tratě. Čtyři vozy ve třídě v rozdílu dvou sekund slibovaly pěkný sport.

Na RZ2 jsme popustili divokého ducha modrého Orla a nejrychlejší čas ve třídě a absolutně 4. místo nám vlil optimismus do žil. Na RZ 3 se k nám štěstěna otočila zády. Oblíbená noční RZ s šotolinou nám do cesty odkryla kámen a zbytek již znáte …

 

 

 

 

Jan Vonka