Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lepší než finanční postih je jiná alternativa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový bodový systém a zvyšování finančních postihů.

Článek

Nový bodový systém a zvyšování finančních postihů.

Můj názor je, že daleko efektivnější než finanční postihy by byly nařízené věřejně prospěšné práce. Uvedu příklad. Moje známá má přítele, který při silniční kontrole nadýchal zbytkový alkohol a byla mu vyměřena pokuta. V  pořádku, jenže prostředky na úhradu pokuty šly z domácího rozpočtu, tudíž dítě, které se těšilo, že pojede na tábor, nejelo nikam, protože se musela zaplatit pokuta. Byli tedy potrestáni všichni včetně dítěte. Kdyby ale místo pokuty mu byly vyměřeny hodiny, které by musel odpracovat osobně, dítě ani přítelkyně by potrestáni nebyly a on by si jistě toto zopakovat nechtěl. A to nemluvím o lidech, pro které je finanční postih to nejmenší, co by je trápilo, ale takhle vyfasovat „slušivou“ vestičku a vzít do ruky například kostě a jít zametat chodníky, to by bylo jiný kafe !!! Proč se touto variantou nikdo nezabývá ???

Zřejmě je jednodušší vyměřit pokutu, přísun peněz do státní kasy, ale z psychologického hlediska by tato alternativa byla jistě účinnější, nejenže by nepostihla rodinný rozpočet, ale viník by musel osobně přiložit ve svém volném čase ruku k dílu a zdarma, tedy by se ušetřilo na mzdách například u technických služeb obcí a měst.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám