Simon Yates je považován za jednoho z hlavních kandidátů na pařížské pódium, ale není zcela jisté, že se nesoustředí radši na jednotlivé etapy. Třicetiletý Angličan má za sebou spoustu výborných výsledků v celkovém pořadí na Grand Tours, vždyť je vítězem španělské Vuelty, ale na Tour de France se mu nikdy v celkovém pořadí tolik nedařilo, jeho nejlepším výsledkem je sedmé místo z roku 2017. Etapové vítězství je cennější než další umístění v první desítce, o tom asi nikdo nepochybuje, ale umístění v top 3 je už něco jiného. 

Yates patří k abolutní špičce ve sbírání vítězství v horských etapách. Na Giro d'Italia jich vyhrál už šest, na Tour de France dvě a na Vueltě taky. Na druhou stranu je jeho forma opravdu neznámá, protože naposledy závodil na konci dubna, kdy předčasně opustil Kolem Romandie. Sám si však celkem věří a má také důvěru týmu: "Na papíře vypadá letošní Tour opravdu dobře, je to trať, která mi docela vyhovuje, takže se na letošní ročník opravdu těším. V Baskicku vždycky rád závodím, takže startovat tam je výjimečné. Úzké silnice, prudká stoupání, úžasní baskičtí fanoušci, myslím, že to bude opravdu nezapomenutelné." 



Yatesovi budou v horách pomáhat Chris Harper a Lawson Craddock. "Máme dobře sestavený tým a jasné cíle, pro mě samozřejmě v horách. Letos jsem se na Tour připravoval jinak, méně jsem závodil a více trénoval a mám dobré pocity, tak uvidíme. Vzhledem k tomu, že se s Dylanem zaměříme i na sprinterské etapy, půjdeme naplno za dvěma cíli a všichni se už moc těší. Je to Tour, každý chce být její součástí a každý ročník, ve kterém startuji, je pro mě ctí," dodává Yates. 

Groenewegenovi budou spurty rozjíždět Elmar Reinders a Luka Mezgec. Třicetiletý Nizozemec patří k nejspolehlivějším sprinterům, při posledních čtyřech účastech na Tour pokaždé vyhrál aspoň jednu etapu. Celkem jich vyhrál už pět, poprvé před šesti lety a naposledy loni. A daří se mu i letos: "Mám za sebou dobrou sezónu se šesti vítězstvími a dobrou přípravou na Tour. S Lukou Mezgecem a zbytkem sprinterského vlaku jsme trénovali opravdu dobře, více si na sebe zvykli a jsme sebevědomí. Nohy mám dobré, tým je silný a samozřejmě bude záležet jen na závěrečných metrech etap, ale přijíždíme s nejlepší možnou přípravou a týmem."

"Loni bylo opravdu fajn získat etapové vítězství tak brzy, už třetí den závodu, a bylo by dobré, kdyby se nám to podařilo znovu. Myslím, že to bude dobrá Tour, atmosféra v týmu je skvělá a po úspěchu týmu na Giru, jsou všichni motivovaní," připomněl Groenewegen etapová vítězství Michaela Matthewse a Filippa Zany na první Grand Tour sezóny.   

Tým doplní tempař Luke Durbridge a všestranný Chris Juul-Jensen, kteří by měli pracovat na čele pelotonu, pomáhat rozjíždět sprinty a také se vydávat do dlouhých úniků, zejména v případě Dána Juula-Jensena. "Moc se těším, až se s tímto týmem vydáme na Tour," říká Mathew Hayman, sportovní ředitel Jayca. "Naši dva lídři, Simon Yates a Dylan Groenewegen, byli na Tour v minulosti velmi úspěšní. Chris Harper je letos v týmu nový a chystá se na svou premiéru na Tour a bude Simonovi v horách oporou. Dylanovým spolehlivým předjezdcem bude Luka Mezgec a také další Nizozemec Elmar Reinders."

"Pak máme několik zkušených profesionálů a borců, kteří opravdu vědí, jak se na Tour prosadit. A to jak na rovině pro Dylana, tak do jisté míry i v horách. Jsou to Lawson Craddock, Luke Durbridge a Chris Juul-Jensen, takoví chlapi jsou na třítýdenní tour potřeba, jsou velmi šikovní na všech frontách. Je to skvělý a vyvážený tým a my jsme připraveni na baskický start."