Bývalá jednička Wozniacká se ve 32 letech vrací na kurty

foto Dánská tenistka Caroline Wozniacká v semifinále turnaje v Charlestonu.

Kodaň - Dánská tenistka a bývalá světová jednička Caroline Wozniacká oznámila ve 32 letech comeback. Vítězka Australian Open z roku 2018 se vrací po mateřské pauze a více než třech letech. Rodačka z Odense o tom dnes informovala na svém instagramu.

"Za poslední tři roky jsem si vynahradila ztracený čas s rodinou. Stala jsem se maminkou a teď mám dvě krásné děti, za které jsem vděčná. Pořád mám ale své cíle, kterých bych ráda dosáhla," napsala Wozniacká s odkazem na magazín Vogue, jemuž poskytla větší rozhovor.

"Chci svým dětem ukázat, že si můžete jít za sny bez ohledu na to, kolik vám je, nebo v jaké jste roli. Jako rodina jsme se rozhodli, že je čas. Vracím se a už se nemohu dočkat," dodala Wozniacká.

Už teď má navíc jistotu, že se představí na US Open, které začne 28. srpna. Od pořadatelů dostala divokou kartu. "Pak budu mít pár měsíců na přípravu na Austrálii a potom uvidíme. Cílem je určitě i olympiáda v Paříži," uvedla.

Dánská tenistka působila na kurtech od roku 2005, strávila 71 týdnů v čele světového žebříčku a vyhrála ve dvouhře 30 titulů. Jejím největším úspěchem byl triumf na Australian Open před pěti lety, kde porazila ve finále Rumunku Simonu Halepovou. V roce 2017 ovládla také Turnaj mistryň.

Wozniacká ukončila profesionální kariéru v lednu 2020 v 29 letech. Rozloučila se ve 3. kole Australian Open. S manželem a bývalým hráčem NBA Davidem Leem má dceru Olivii a syna Jamese.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 26°C

Celá předpověď