Jsme šťastné, že je tady fair play, radovaly se stříbrné kajakářky. Fišerová má v plánu pět závodů

Hned tři medaile vybojovali čeští sportovci ve čtvrtek na Evropských hrách. Moderní pětibojaři Karolína Křenková, Martin Vlach vyhráli smíšenou štafetu. Puškaři Jiří Přívratský, Petr Nymburský a František Smetana byli druzí v týmové soutěži v třípolohové střelbě. Kajakářky Amálie Hilgertová, Antonie Galušková a Tereza Fišerová získaly stříbro v hlídkách. Právě Tereza Fišerová v rozhovoru pro Radiožurnál Sport popsala své pocity.

Krakov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Fišerová, Amálie Hilgertová a Antonie Galušková

Tereza Fišerová, Amálie Hilgertová a Antonie Galušková | Foto: Iva Roháčková

Když závod skončil, kajakářky věděly, že mají medaili. Jen nevěděly jakou. Nakonec v závodě hlídek na Evropských hrách braly stříbro. Vítězným Francouzkám rozhodčí po dlouhém zkoumání odebraly padesátisekundovou penalizaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s kajakářkou Terezou Fišerovou poté, co se svými parťačkami vybojovaly stříbrnou medaili v hlídkách

Už při jízdě Francouzek jste věděly, že máte jistou medaili a pak přišlo to čekání, které bylo snad delší než závod. Co se člověku honí v tu chvíli hlavou?
Člověk má obrovskou radost, protože ví, že to medaile bude, ale neví jaká a to je nejhorší. Ta upřímná radost není hned, protože člověk neví, z čeho se radovat. Impulsivní radost je pryč, ale my jsme šťastné, že nakonec těm Francouzkám tu padesátku upsali, i když si myslím, že ji tam neměli, takže jsem ráda, že je tady fair play a trochu se to drží.

Je mi líto našich kajakářů, kteří měli podobný průjezd a tu padesátku dostali. Jsem ráda, že to posuzovat nemusím. Jsem ale ráda, že je z toho placka a to si myslím, že je pro dnešek důležité.

Měla jste jet v pěti kategoriích, tak jak se cítíte teď po těch prvních závodech? Půjde to?
Cítím se vcelku unaveně, program je dlouhý a snažím se každou volnou chvilku odpočívat a šetřit energii na další dny. Do neděle času dost, tak to snad zvládnu. Dnešek je za mnou, s tím jsem spokojená a zítra je nový den, tak uvidíme, jak to bude dál.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme